A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

-

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani.

A Wall Street nagypályásai körében olyan nagy az igény, hogy egy teljesen új szereplő is beléphet a kriptopiacra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jön a nehézlovasság

Az FT cikkéből kiderül, hogy állítólag a Chicago Mercantile Exchange, a CME hamarosan beléphet a kriptopiacra, mégpedig szolgáltatóként, bitcoin-kereskedési lehetőséget ajánlva.

A tervek még nem véglegesek, de a CME terve a Wall Street óriásainak a tömeges érkezését jelezheti előre.

Számos elemző vetette fel ezt a lehetőséget, amikor a SEC idén januárban zöld utat adott a spot piaci bitcoin ETF-ek elindulásának.

A FT szerint a CME a lehetséges spot Bitcoin kereskedési üzletágát az EBS-en, egy svájci kriptokereskedelmi vállalaton keresztül tervezi kínálni.

A svájci platform az iparág szereplői körében a szigorú szabályozásáról ismert a kriptovaluta kereskedés és a letétkezelési szolgáltatások terén.

A határidős piacot már a CME uralja

A CME Group szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyben, de az újság információi szerint a CME elsősorban az úgynevezett báziskereskedésre akar lehetőséget adni.

A spot bitcoin kereskedés bevezetése a CME már meglévő határidős bitcoin ajánlataihoz új utakat nyitna a befektetők és a kereskedők előtt.

A báziskereskedés során a befektetők pénzt kölcsönöznek, hogy határidős szerződéseket shortoljanak, azaz az esésre fogadnak, miközben ezzel egyidejűleg megvásárolják az alapul szolgáló bitcoint, azzal a céllal, hogy profitáljanak a kettő közötti kis árkülönbségből.

Ez a stratégia már a kötvénypiacokon is bevett gyakorlatnak számít a kereskedők körében, és az ilyen típusú ügyletek jelentős része CME platformján zajlik.

Már nem a Binance a legnagyobb határidős bitcoin piac, a CME letaszította a trónról

bitcoin

A CME a világ egyik vezető bitcoin határidős piacává nőtte ki magát, maga mögé utasítva a Binance tőzsdét.

Ez a növekedés a befektetői érdeklődés új hullámát jelzi, amely a bitcoin volatilitásából akar profitálni.

A Bitwise Asset Management 2020-as tanulmánya megállapította, hogy a CME bitcoin határidős piaca következetesen felülmúlja a spot piacot.

A kriptovaluta kereskedés átláthatóságának és megbízhatóságának javítása érdekében a CME Group összefogott a CF Benchmarks céggel. Közösen szabványosított referenciaárfolyamokat és spot árindikátorokat dolgoztak ki a népszerű kriptovalutákhoz, mint a Bitcoin és az Ethereum.

Ez az együttműködés az elképzeléseik alapján tiszta és megbízható képet ad a kriptopénzek aktuális árfolyamairól.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!