A Vanguard nem akar belépni a bitcoin piacára

-

A hatalmas befektetési vállalat, a Vanguard megerősítette, hogy továbbra is kitart a bitcoin-ellenes álláspontja mellett, és nem teszi lehetővé az ügyfelei számára, hogy bitcoin ETF-et vásároljanak.

Emellett a határidős bitcoin termékek vásárlását is leállították.

„A döntésünk lehetővé teszi számunkra, hogy a saját jól bevált termékeinkre tudjunk fókuszálni, amelyek ki tudják szolgálni a hosszú távon gondolkodó befektetőket, és bizonyítják az elkötelezettségünket az ügyfeleink irányába.”

A cég szóvivője elmondta, hogy a Vanguard nem fogja lehetővé tenni a spot bitcoin ETF megvásárlást, és olyan terveik sincsenek, hogy saját kriptopénzes ETF-et indítsanak, vagy bármilyen más, kriptopiaci vonatkozású terméket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég megfogalmazásában ezek nem illenek bele a cég által képviselt szellemiségbe, értékrendbe, amely alapján a részvények, kötvénye, és egyéb pénzeszközök alkalmazásával építenek ki egy kiegyensúlyozott, hosszú távú portfóliót.

Az ARK Invest ügyvezetője, Cathie Wood elmondta, hogy a Vanguard döntése rettenetes, és nagy következményei lesznek.

„Rettenetes döntésnek tartom a Vanguard lépését, mégpedig stratégiailag rossznak. Ez olyan, mintha a cég azt mondaná, hogy a pénzvilág úgysem fog megváltozni, az új pénzügyi innovációk nem lesznek sikeresek, és mindig szükség lesz több közvetítőre a kereskedő és az ügyfél között, akik leveszik a maguk százalékát.”

Wood úgy véli, ez a nézet téves, és ez ki is fog derülni, mert az igazság nem marad sokáig rejtve.

Ahogyan Wood megfogalmazza, az innováció problémákat szokott megoldani, és a pénzrendszerben rengeteg probléma van.

A bitcoin és a blokklánc pedig problémákat old meg, és a pénzrendszer számos hibáját ki tudja javítani. Wood szerint viszont ez csak az egyik része a problémának.

„Azért is gondolom, hogy nagy hibát követnek el, mert így a saját befektetőiket is megkárosítják. Itt van az első globális, decentralizált, privát, állami beavatkozásoktól mentes, egyértelmű szabályok alapján működő pénzrendszer, ez egy nagyon fontos jellemzője, az emberi történelem során először, és ők kimaradnak belőle.”

Olvastad már? A GameStop visszavonul a kriptopénzek világából

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!