A VanEck szerint hamarosan megkezdődhet a bikapiac

-

A nagy befektetési vállalat előrejelzése alapján hamarosan felhagyhat a kamatemeléssel a Fed, ezzel pedig kezdetét veheti a következő bikapiac az arany és a BTC esetén.

Jan van Eck, a cég alapítója úgy véli, akár több évig tartó emelkedő ciklus is lehetséges.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég jelenleg 69 milliárd dolláros eszközállományt kezel, a vezetője pedig a CNBC-nek adott interjú a múlt héten, amelyben szóba kerültek a piaci kilátások is.

A kérdések között felmerült az is, hogy a jelenlegi árszinten jó befektetésnek számít-e az arany, vagy inkább csak rövid távú kereskedésre érdemes most használni.

„Egy olyan helyzetben vagyunk, amely akár több éves emelkedő ciklusban folytatódhat az arany esetén, és én személy szerint a bitcoin esetében is erre számítok. Az aranytulajdonosok jól jártak az elmúlt hetekben. A bankrendszer gyengélkedése egyértelműen elhozta az arany erősödését. Pontosan ezért tartjuk az aranyat.”

Az ügyvezető elmondta, az emelkedő szakasz akár két évig is eltarthat, hiszen a Fed már közel lehet a kamatemelések végéhez.

Úgy fogalmazott, hogy a piac már jelenleg is nagyon aggódik, hogy a jelenlegi kamatpolitikának milyen következményei lesznek.

De ez csak pár év alatt derül ki, ennyi idő kell, hogy az ingatlanpiacon, a bankszektorban, és a hitelek esetén is láthatóvá váljanak a hatások, és az is lehet, hogy eközben egy mélyebb recesszióba sodródik az ország.

Aztán eljön a pont, ahol a Fed leáll a kamatemeléssel, és a VanEck vezetője szerint ekkor indul majd csak meg igazán az aranypiac.

Az arany és a BTC

Jan van Eck úgy véli, az arany és a bitcoin esetében is alábbhagyott a piaci spekuláció lendülete.

A BTC közel 70%-ot emelkedett az év eleje óta, és aki rendelkezik vele, az többnyire azért vette, mert egy biztonságos menekülőeszközt akar a portfóliójában tudni.

A múlt hónapban a Pantera Capital is úgy nyilatkozott, hogy a BTC beléphetett a legújabb bikapiaci ciklusába.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A múlt héten a Fed újabb kamatemelést jelentett be, és 0,25%-kal növelte az alapkamatot.

Ennek ellenére számosan gondolják úgy, hogy a kamatemeléseknek hamarosan vége szakadhat, a Fed Elnöke, Jerome Powell viszont úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem szerepel ilyesmi a terveik között.

Az ismert aranyrajongó, Peter Schiff azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a bankmentő csomagokkal, a pénznyomtatással a Fed mindenképpen újrakezdte a mennyiségi lazítást, még ha ezt nem is akarják elismerni.

zeta

Olvastad már? 5 nagy bankra csaptak le a francia hatóságok

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!