A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

-

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben.

A Twitteren megosztott bejegyzésben Sun nem cáfolta meg közvetlenül a médiacég vádjait, de elmondta, hogy a Tron hálózatot globálisan futtatják a résztvevők, és sem ő, sem pedig a csapata nem tudja befolyásolni, hogy kik férnek hozzá a hálózathoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Reuters által megkérdezett szakértők szerint a bűnözők is egyre jobban kedvelik a Tront, hiszen olcsóbb és gyorsabb a használata, mint a Bitcoin hálózaté.

A közel-keleten például a hatóságok 143 Tron-tárcát foglaltak le a tulajdonosától 2021 júliusa és 2023 októbere között, amelyeket különböző terrorszervezetekhez lehet kötni.

A tárcák nagy része a Hezbollah és a Hamas tulajdonában volt, és mindkét társaságot terrorszervezetként tartják nyilván a nyugati kormányok.

Justin Sun november 27-én posztolt a közösségi médiában, elmondva, hogy a Tron kifejezetten elkötelezett a terror elleni harcban, és a felhasználók tulajdonának a védelmében.

„Mi is küzdünk a terrorfinanszírozással, különböző analitikai megoldások alkalmazásával, valamint megfelelő partneri megállapodásokkal, emellett pedig továbbra is őrizzük a decentralizációt. Ezzel tudjuk biztosítani, hogy mindenkinek a pénze biztonságban van, és szabadon, olcsón tudnak tranzakciókat végezni, ahogyan ezt mindig is a fő célkitűzésünknek tartottuk.”

A Tron alapítója, Sun a pletykák szerint hamarosan hasonló vádakkal nézhet szembe, mint a Binance alapítója, CZ, a bejegyzését mégis úgy zárta, hogy kifejezte a háláját az iparági résztvevőknek, amiért mindannyian együtt dolgoznak, hogy a kriptopénzek minél szélesebb körben elterjedhessenek.

Olvastad már? A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!