A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

-

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken.

A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre elérte a 38.400 dolláros szintet, de mostanra 38 000 dollár alá esett vissza.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miközben a világ legnagyobb kriptopénze megpróbált feljebb nyomulni, a tőzsdéken a kínálata csökkenni látszik.

Ez a csökkenés a központosított kriptotőzsdék jelentős szabályozási visszalépéseinek tulajdonítható, amelyek egykor az iparág kapuőrei voltak, amelyek kulcsfontosságúak voltak a likviditás és a globális hozzáférhetőség biztosításában.

A Bitcoin tőzsdei kínálata csökken

A Santiment legfrissebb elemzése szerint a Bitcoin tőzsdei kínálata következetesen az önmegőrzés felé tolódik el, ami egybeesik a kriptopénz-tőzsdék hírnevének romlásával.

A Bitcoin teljes kínálata a tőzsdéken 5,38%-ra csökkent – ez 2017 decembere óta a legalacsonyabb értéket jelenti.

Ez a tendencia a Bitcoin számára bullish-nak tekinthető, mivel a befektetők úgy vélik, hogy az eszköz további nyereségre van felkészülve, ahogy a központosított kriptotőzsdék előtt álló szabályozási akadályok fokozódnak.

A Binance jogi csatája például még messze nem ért véget.

A tőzsde nemrég 4,3 milliárd dollárt fizetett az amerikai hatóságokkal szembeni vádak rendezésére, anélkül, hogy beismerné bűnösségét.

A vezérigazgatói posztról lemondott alapítója, Changpeng „CZ” Zhao bűnösnek vallotta magát a banktitoktartási törvény megsértésében, és az Egyesült Államokban kell maradnia, amíg a Seattle-i bíróság el nem dönti, hogy maradjon-e a februári ítélethirdetéséig, vagy visszatérhet az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol állampolgársággal rendelkezik.

A Coinbase viszont idézést kapott az Egyesült Államok határidős árutőzsdei kereskedési bizottságától (CFTC), amely a feltételezések szerint a Bybit-tel állt összefüggésben.

A Tether legfőbb tőzsdei címei a magasba szöknek

A kriptoelemző cég azt is megállapította, hogy a 10 legnagyobb Tether tőzsdei tárca együttesen 15,23 milliárd dollárt birtokol, ami 17 hónapja a legmagasabb szintre emelte a tőzsdei vásárlóerőt.

A kriptopénz tőzsdei kínálatának növekedése a szektoron belüli eladási aktivitás növekedését jelezheti, ami potenciálisan az eszköz árfolyamának csökkenő pályáját jelezheti.

A hangsúly azonban az USDT mérőszámán van, amely egy széles körben használt stablecoin és a piaci tőkeérték alapján a legnagyobb, amely arról ismert, hogy következetesen fenntartja az amerikai dollárhoz kötött értékét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy befektető dönthet úgy, hogy pénzeszközeit egy olyan stablecoinban tartja, mint az USDT, hogy megvédje őket a kriptopénzek területén más eszközökhöz általában kapcsolódó volatilitástól.

A stablecoin-tulajdonosok jelentős része menedékként tekint ezekre az eszközökre, és azt tervezi, hogy idővel újra belép a volatilis piacra.

A Bitcoinhoz hasonló eszközök Tether segítségével történő megvásárlásának cselekménye természetesen hozzájárulhat a piaci árfolyamokra gyakorolt bikás hatáshoz.


Olvastad már? A Bitcoin (BTC) szárnyal elérte az új 2023-as csúcsot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!