Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

-

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti.

A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi bíróságán benyújtott kereset azt állítja, hogy Ronaldo szerepet vállalt nem regisztrált értékpapírok eladásában a Binance-el kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance 2022 közepén többéves partnerséget kötött Ronaldóval, hogy népszerűsítse a saját, non-fungible tokenjeinek (NFT) sorozatát, a futballsztár több kollekciója is a Binance-hoz kötődik.

A kereset szerint azok a felhasználók, akik Ronaldo NFT-it vásárolták, nagyobb valószínűséggel foglalkoztak a Binance-el más célból is, például a felperesek szerint nem regisztrált értékpapírokba, köztük a Binance BNB tokenjébe és kriptohozam-programjaiba való befektetés céljából.

A kereset szerint Ronaldo Binance-támogatása és a 850 millió közösségi médiafelhasználóból álló hatalmas követői tábora jelentősen hozzájárult a tőzsde népszerűségéhez.

„Ronaldo promóciói a Binance-t segítették abban, hogy befektetésekre buzdítsa követőit, rajongóit és támogatóinak millióit, hogy fektessenek be a Binance platformon”.

A felperesek azt állítják, hogy Ronaldo NFT-értékesítései kivételesen sikeresek voltak a Binance népszerűsítésében, ami a tőzsdére irányuló keresések 500%-os növekedését eredményezte az első eladást követő héten.

A keresetben azt állítják, hogy Ronaldónak tisztában kellett volna lennie azzal, hogy a Binance nem regisztrált kriptoértékpapírokat értékesít, tekintettel befektetési tapasztalatára és jelentős erőforrásaira, amelyeket külső tanácsadásra használhatott volna.

Emellett hivatkozik az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) iránymutatására is, amely figyelmezteti a hírességeket a kriptovaluták népszerűsítéséért kapott kifizetések közzétételének szükségességére – a kereset szerint Ronaldo nem tett eleget ennek a követelménynek.

A javasolt csoportos keresetet Michael Sizemore, Mikey Vongdara és Gordon Lewis indította, akik kártérítést és a jogi költségek fedezésére szolgáló pénzeszközöket követelnek.

A Binance jogi lépésekkel néz szembe a DOJ megállapodás ellenére is

A Binance és alapítója, Changpeng „CZ” Zhao a DOJ-vel kötött egyezség ellenére jogi kihívásokkal néz szembe.

Nemrégiben bűnösnek vallották magukat, és beleegyeztek, hogy 4,3 milliárd dolláros kártérítést fizetnek az amerikai kormánynak a pénzmosás elleni törvények megsértéséért és egy be nem jegyzett pénzátutalási vállalkozás működtetéséért.

Zhao lemondott vezérigazgatói tisztségéről, és akár 18 hónap börtönbüntetésre is számíthat.

A Binance emellett vállalta, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi és Pénzügyminisztériuma akár öt éven át figyelemmel kíséri az előírások betartását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentések szerint azonban a tőzsdefelügyelet (SEC) még mindig vizsgálja a tőzsdét.

Az ügynökség bizonyítékokat keres a Binance.US állítólagos, az FTX-hez hasonló struktúrára hasonlító, az ügyfelek eszközei feletti backdoor-ellenőrzéssel kapcsolatban.

Júniusban a SEC jogi lépéseket kezdeményezett a Binance és amerikai megfelelője, a Binance.US ellen, azt állítva, hogy részt vettek be nem jegyzett értékpapírok értékesítésében.

Olvastad már? A Bybit kriptotőzsde öt éves lesz, és átlépi a 20 millió felhasználót

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!