Miután a bitcoin és a kriptopiacok fele több mint 50%-ot esett néhány nap leforgása alatt, és elérte a 3700 dolláros árfolyamot, néhány elemző gyors felépülésre számított.

A prominens személyiségek 1000 BTC-ről szóló jóslatokkal álltak elő, azt állítva, hogy a következetes növekedéshez szükséges piaci struktúra meg volt, de eltűnt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egy bullish hang azonban áttörte magát a tömegen: ez a valaki egy kiterjedt Twitter-bejegyzést tett közzé órákkal azután, hogy a BTC elérte a 3700 dollárt. Ebben a bejegyzésben az okokról írt.

Azzal a kijelentéssel, hogy a bitcoin ezen kapituláció során elérte lokális árfolyamgödrét, az elemző azt is megosztotta, hogy potenciális forgatókönyvként egy „V-alakú megfordulást” vár.

A csárt (alább), amelyet megosztott, azt illusztrálja, hogy a BTC kora májusban elérheti a 10.000 dollárt.

Most ugyanez az elemző továbbra is bullishan tekint a kriptopiacra, annek ellenére, hogy vasárnap reggel 15%-os csökkenésre ébredhettünk.

A top elemzők továbbra is bullishak

A hétfőn reggel megjelent több threadből álló Twitter-bejegyzésben ugyanez a kriptoelemző kiejelentette, hogy a legutóbbi csökkenések ellenére ő továbbra is bullish.

Ezt az optimizmust alátámasztandó felhívta a figyelmet öt piaci tendenciára:

  • A bitcoin legutóbbi csökkenése egy „nagy kirázódás” volt, ezt nagymértékben elnyelték a vásárlók, és visszaállították a BTC-t 8700 dollárra.
  • A BTC újratesztelte, és megtartotta a kulcs mozgóátlagokat – ilyen volt az 50 hetes mozgóátlag és a 200 napos mozgóátlag.
  • A bitcoin áralakulása „vitán felül a 3. hullámban tartózkodik”– ez a komment az Elliot-hullám bullish kilátásaira vonatkozott.
  • Egy „running flat” bullish formáció kialakulására van kilátás.
  • A csökkenés lehetővé tette a BTC számára, hogy lepattanjon egy történelmileg is fontos trendvonalról.

Hozzátette, hogy a megnövekedett médiafigyelemre való esély (és így a nyilvános tudatosság), együtt a tőzsdék által kibocsátott stabilkoinok tulajdonosainak FOMO-jával, „lehetővé teszi a 14.000-15.000 dolláros árfolyamot” egy júniusi raliban, amelyet „valamennyi megszállottság” fog táplálni.

Vigyázzunk a volatilitással

Bár a kereskedők kilátásai erősen bullishak közép távú perspektívából, kijelentette, hogy bölcs dolog lesz figyelni a volatilitásra.

„Májusban magas volatilitásra [számítsatok] mindkét irányba” – írta a kriptoelemző.

Ezt a részt nem fejtette ki bővebben, de a korábbi halvingok alatt a kriptopiacok mindig is magas volatilitásnak voltak kitéve alacsony időnézeten.

Alább a 2016-os bitcoináralakulás látható az akkori feleződés előtt, alatt és után. Ahogyan látható, a kriptoeszköz egy erős ralival rohant a halving felé, 15%-ot csökkent két héttel előtte, stagnált, majd négy héttel később 3 nap alatt 30%-ot zuhant.

Bár nincs garancia arra, hogy ugyanez a forgatókönyv fog lejátszódni újra, egy esetleges „FOMO”-ra vagy médiafelhajtásra való tekintettel valamiféle megmozdulásokra mindenképp számítanunk kell.

Olvastad már? Hálózati hatás: nem csak az etherben rejlik az Ethereum értéke

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.