A Binance bányászközössége az egész ipart megbolygathatja

-

A Binance belépése a bányászszektorba hatalmas port kavarthat a bitcoinközösségben.
Az egyik legnépszerűbb kriptováltó elindította saját bányászközössségét. Ez rossz hír lehet a bányászok számára, de valószínűleg nem gondolnád, hogy miért. Mind tudjuk, hogy a Binance már az egész ipart behálózza.
A tőzsde 400 millió dollárért felvásárolta a CoinMarketCap-et is, ezzel ismét növelte népszerűségét. Az, hogy a feleződés előtt indítják el saját bányászközösségüket azt mutatja, hogy már a forráshoz is szeretnének közel kerülni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Binance céges kultúrája állítólag az innovációra és kísérletezésre épít. Changpeng Zhao vezérigazgató ismert arról, hogy megközelíthető és a jó ötleteket nagyon sok felhasználó számára tudja bemutatni, nagyon felkészülten.

A kérdés az, hogy a bányászokra milyen hatással lehet a Binance bányászközössége?

Ennek hatása lehet, hogy elenyésző lesz. A Binance az elején azokat a bányászokat célozza, akik egyéb kínai tőzsdék bányászkopjainál bányásznak – ilyen például a Huobi vagy az OKEx.
A verseny meglehetősen kiélezett a tőzsdék között, amelyhez a Binance is hozzájárul. A Binance közvetlenül a Huobitól és a Bitmaintől is vett fel embereket üzletfejlesztési céllal.
Az oldal ugyan még gyerekcipőben jár, de a hashráta mást mutat. A Huobi és az OKEx is pár százalékkal részesedik a globális hashrátából. Az OKExPool és a Huobi áprilisban rendre 6,74% és 5,92%-ról 4,5% és 4%-ra esett májusra, míg a Binance már a hálózat hashrátájának 4,5%-át uralja.

Mindeközben az olyan bányászközösségek, mint az F2Pool és a SlushPool növelték piaci részesedésüket.

A Huobi és az OKEx arra használta bányászközösségüket, hogy több ügyfélhez jussanak el, és támogassák azokat a szolgáltatásokat, melyeket jelenleg is kínálnak. A régebbi bányászközösségek más módon szállnak versenybe.
A tőzsdéknek hatalmas bitcoin- és folyósítható vagyonkészletük van. Veszteségesen vagy közel veszteségesen is sokáig tudnak üzemelni.
Edward Evenson a SlushPooltól és Ethan Vera a Luxortól nemrég beszélt erről a rövid távú előnyről a bányászásra összpontosító HASHR8 podcastben. Szerintük a Binance bányászözössége veszteségesen fut, mivel megengedhetik maguknak, hogy a földbe döngöljék az árfolyamokat.
Edward Evenson, a SlushPool üzletfejlesztési igazgatója elmondta:

 „Ha van 80 000 bitcoin tartalékod, akkor mindent könnyen megtehetsz, különösen akkor, ha te uralod az ipar több szektorát is.”

„A Binance azért is összpontosíthat a kínai bányásziparra, mivel a csapatuk nagy része Kínából származik és így megmaradtak kapcsolataik is. Üzleti szempontból is logikus döntés, mivel a globális hashráta 65-70%-a Kínában található.”
Nem a tipikus kínai centralizáció miatt aggódik, ahogy azt a Genesis Minding műveleti vezetője, Philip Salter is mondta. A Genesistől sokat tanulhattunk annak fényében, hogy hogyan kezelték ügyfeleik hashrátáját a 2018-as medve piac során, így sokkal fontosabb lenne arra összpontosítani, hogyan bánnak a bányászokkal, ahelyett, hogy melyik országban üzemelnek.
Thomas Heller, az F2Pool üzletvezetője a következőt mondta a podcast során:

 „Azok az emberek, akik olyan bitcoincégeket indítanak Ázsiában, mint a bányászközösségek és a gyártók, szintén bitcoinokzók. Ebben a tekintetben nem térnek el az európai, észak-amerikai vagy bármilyen bitcoinfelhasználóktól.

Bitcoinbányászás és az igazi veszély

A centralizáció nem a földrajzi helyzeten múlik. A bitcoinnak nincs nemzetisége és a bányászközösségeknek sincs.
Egyre több bányászfarm épül Észak-Amerikában, Kínában, Oroszországban, Kazahsztánban és bárhol, ahol olcsó az áram, attól függetlenül, hogy honnan származnak az üzemeltetők.”
A Kínával kapcsolatos aggodalmak nagyrészt nem a bitcoinfelhasználók kezében van. Mindenki, aki hozzájárul a bitcoin hálózatának biztonságához próbál módot találni rá, hogy ne alakuljon ki egy egyedi hibapont.
Az olyan gazdasági tényezők, mint a hardvergyártók elburjánzása és a logisztikai előny, hogy nem kell átutaztatniuk a gépeket a fél világon, tovább növelheti a bányászok népszerűségét a régión belül.
A bitcoinbányászáshoz nem kell engedély, és nem kell más a belépéshez, mint olcsó áram és egy hatékony gép.
Az SBI sikere az észak-amerikai bányatelepeken, vagy az olyan gyártók lehetséges belépése, mint a Samsung, gyorsan megváltoztathatja a bányászipart.
Az olcsó kínai áram az elhúzódó nedves időszaknak köszönhető, de még ők sem tudják felvenni a versenyt az olyan lehetőségekkel, mint a Peter Thiel által támogatott texasi Layer One, vagy a New York-i Greenidge Generation.

Így a bitcoint nem földrajzi veszély fenyegeti. Az igazi veszély az, hogy ez a hatalmas kriptopénz magával ránthatja a körülötte kiépült gazdasági kört, amely a már ismert bányászközösségekre épült.
A SlushPool a legrégebbi bányászközösség, és erőforrásainak nagy részét olyan javaslatokra fordítja, mint a Stratum V2. A F2Pool hangosan részt vett a SegWit 2x körüli vitában, és a történelem azt sugallja, hogy jó oldalon álltak.
Ezek a bányászközösségek úgy tudnak jövedelmezők maradni, hogy hírnevet és tapasztalatot építenek ki bitcoinbányászásból.
A valódi kockázat az lenne, ha a bitcoinbányászásból egy játszma alakulna ki, amelynek az egyetlen szabálya, hogy ki meddig tud ingyenes költségeket nyújtani.
Mi lesz annak a következménye, hogy a hosszú távon sikeres bányászközösségek bányászai eltűnnek? Ahogy minden így ez esetén is a piac fog dönteni.

Olvastad már? Ez a 3 tényező okozhatta a bitcoin mai korrekcióját

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!