Kereskedők szerint a Binance megvágta a short pozíciójukat

-

Kereskedők szerint a Binance elcsalta short pozíciójukat az oldal határidős platformján, valójában azonban egy automatikus tőkeáttét-mentesítésnek lehettek tanúi. Elmagyarázzuk miért van erre szükség.
Miután a bitcoin értéke 9500 dollárról 8100-ig zuhant, egyes kereskedők azt állították, hogy a Binance rövidre zárta short pozíciójukat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az AthenaBank nevű kereskedő a következőt írta május 10-én:

 „Tőkeáttét-mentesítés? A Binance zárolta a short pozíciómat, miután meghétszereztem a befektetésemet. Mi folyik itt? Hol a shortom? A bitcoin 8000 dollárig esett. Ki fizeti meg a különbözetet?”

Azonban a short pozíciók zárása automatikusan zajlik.

Mi az az automatikus tőkeáttétel-mentesítés, és hogyan zárolhatják a short pozíciókat?

A határidős piacokon a kereskedők átmeneti hitelekkel vagy tőkeáttétellel kereskedhetnek kevesebb tőkével. A Binance akár 125-szörös tőkeáttételt is engedélyez. Ez azt jelenti, hogy ha van 1000 dollárod, akkor úgy tehetsz, mintha 125 000-rel kereskednél.
A kriptotőzsdék feladata, hogy egyeztessék az eladási és vásárlási ügyleteket. Ha valaki 9500 dolláron szeretne shortolni, akkor a tőzsde feladata, hogy találjon egy vevőt, aki ezen az áron szeretne bitcoint vásárolni.
Probléma akkor merülhet fel, ha hirtelen árváltozás történik. A kereskedők ráugranak a shortolásra, és gyorsan zuhanni kezd a bitcoin értéke, ezzel pedig egyensúlyhiány lép fel a megrendelési főkönyvben.
Ha nagy ez az egyensúlyhiány, akkor hirtelen sok pozíció kerülhet folyósításra, és a bitcoin rendellenes árfolyamig eshet. Március 12-én is ezt láthattuk, amikor 3600 dollárig zuhant a bitcoin a BitMEX-en.
Az olyan határidős piacok, mint a BitMEX és a Binance Futures az automatikus tőkeáttét-mentesítést alkalmaznak, hogy kiegyensúlyozzák a megrendeléseket.
Ha nem elég a biztosítási alap a folyósítások fedezésére, akkor rövidre zárhatnak ügyleteket, hogy fizetőképes maradjon a tőzsde.
https://twitter.com/AthenaBank/status/1259281170501718017
A Binance Futures elmondása szerint:

Ha egy kereskedő vagyona 0 alá esne, akkor a biztosíték fedezi a veszteségüket. Azonban, ha hatalmas a piaci kilengés, akkor ez az összeg lehet, hogy nem lenne elegendő, és így nyílt pozíciókat kell csökkenteni, hogy fedezni tudják őket.

Ilyen esetben a nagy tőkeáttétes ügyleteket csökkentik először. Így a kereskedők, akik 75-125-szörös tőkeáttétellel kereskednek az elsők között lesznek, akiknek zárolják a pozíciójukat.
Egy kereskedő szerint:

Van egy mutató az automatikus tőkeáttétel soron a kereskedési oldalon, ha van egy pozíciód. A tőkeáttét csökkenését biztosítékként használják, hogy fenntarthatóak maradjanak a hirtelen árcsökkenés miatti hatalmas folyósítások. Általában a magas tőkeáttétel kereskedőket kapják el először.

Ritkábbá lehetne tenni az automatikus tőkeáttét csökkentéseket?

Az automatikus tőkeáttét-csökkenés gyakran megesik a kriptopiacokon, mivel a bitcoin sokkal mozgékonyabb, mint a hagyományos eszközök.
A bitcoin értéke általában rövid időn belül sokat változik, így a tőzsdék nehezen tudják tartani az egyensúlyt.

Olvastad már? A halving közeledtével „maximális fájdalom” várhat az altkoinokra

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!