A halving közeledtével „maximális fájdalom” várhat az altkoinokra

-

A bitcoin értéke szinte felrobbant 2017 végén, és ezzel az altkoinok is emelkedésnek indultak, több száz százalékot nőtt értékük pár hónap lefolyása alatt – ezt az időszakot már csak „altszezonként” emlegetjük.
Azóta sok befektető várja a

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egyesek szerint már közel lehet, de vezető befektetők arra számítanak, hogy az altkoinok alulmúlják a bitcoin teljesítményét. Egy elemző szerint „maximális fájdalom” várhat az altkoinokra.

Egy vezető elemző szerint csalódást okozhatnak az altkoinok

A Blockfyre kutatócég egyik vezető technikai elemzője megosztotta az alábbi ábrát és hozzátette, hogy a bitcoin lassulásával „az altkoinok küszködni fognak” és ez egy nagyon „brutális” kilátás a piac ezen részére.
Hozzátette, hogy véleménye szerint „maximális fájdalomra” számíthatunk.
https://twitter.com/Pentosh1/status/1258444104620482561
Ez az új ábra és megállapítás nem sokkal azután jelent meg, hogy a kereskedő azt mondta, „nehéz elképzelni, de bármit is csinál a bitcoin, az altkoinok valószínűleg küszködni fognak.”
Ennek sajnos van alapja.
A legtöbb projekt nem tudta betartani 2018-as ígéreteit, így a befektetők már nem bíznak az altkoinokban.
Ahogy a fenti elemző is írta:

„Azt altkoinok áremelkedése azért nem túl meggyőző, mivel mindig ugyanazt a játszmát követik. A tőzsdén kiadott tokenek, az átjárhatóságra építő valuták és a titkosítás alapú tokenek együtt mozognak. Ez mind koordináltan zajlott az elmúlt 3 év során ahelyett, hogy a természetes módon emelkedne értékük.”

Ehhez tegyük hozzá, hogy több altkoin projekt is csődöt mondott, még úgy is, hogy a bitcoin értéke 150%-ot emelkedett az elmúlt hét hét során.
A Loom Network project a saját LOOM-kriptovalutájával 2018 elején még 400 millió dolláros piaci összértékkel rendelkezett, mára azonban csődöt jelentettek. Bruno Skvorc, az Ethereum egyik fejlesztője a következőt róla a Twitteren:


Ha rápillantunk a Loom Network-re a közösségi oldalakon, akkor valóban ez látható. A startup twitteres felhasználói fiókja már 20 napja nem közölt semmit, és a projekt Telegram csatornája is arra utal, hogy „ezt a csatornát zárolták.”

Minden szempár a bitcoinra vetül

Az altkoinok borús jövője mellett tisztán látszik, hogy jelenleg mindenki a bitcoinra figyel.
Ahogy egy neves kereskedő is mondta, az elmúlt hét azt mutatja, hogy „a bitcoin szétvált az altkoinoktól.”
Ez szerinte azt mutatja, hogy a fiat a bitcoinba vándorol, és ugyanakkor kiáramlik az altkoinokból a bitcoin irányába.


Ehhez az is hozzájárulhat, hogy jelenleg a teljes sajtó a bitcoint figyeli a feleződés közeledtével.
Paul Tudor Jones bejegyzése a bitcoinról kitűnő példája ennek. Elismeri, hogy az elkövetkezendő évek során megtörténik a valuták digitalizációja, de elsősorban mégis a bitcoin érdekli, amely fedezet lehet az inflációval szemben.

Olvastad már? A Ripple társalapítója folyamatosan értékesíti XRP-jét

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!