Hálózati hatás: nem csak az etherben rejlik az Ethereum értéke

-

A kriptopénzek esetében nem léteznek pénzmozgásról szóló kimutatások vagy vagyonmérlegek, amelyeket egy befektető elemezve megérthetné azok elképesztő értékét.
Ez nem könnyíti meg az olyan konzervatív Wall Street-i játékosok dolgát, mint például Warren Buffett – aki a cash flow alapján elemzi befektetéseit –, hogy bitcoinhoz vagy más kriptopénzekhez nyúljanak.
Mike Novogratz fedezetialap-kezelő szerint azonban az ether dollárban kifejezett értéke meghatározható a hálózat alapján – egy gazdasági koncepció szerint ugyanis egy hálózat értéke (legyen az technológia vagy pénz) kiszámítható aszerint, hogy mennyi ember használja azt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mi áll az Ethereum 20 milliárdos összértéke mögött?

Az elmúlt évtizedben a kriptopénzek  több milliárd dolláros kapitalizációra tettek szert. A CoinGecko érméket rangsoroló oldala szerint jelenleg több mint 16 olyan digitális eszköz létezik, amelynek értéke meghaladja az egymilliárd, 55-é pedig a 100 millió dollárt.
Mindez azonban felveti a kérdést: mi állhat ezek mögött a magas értékek mögött? Hogyan lehet az, hogy néhány éves projektek ilyen rövid idő alatt ennyit érnek?
Az Ethereum esetében egy egyszerű hálózati hatásról van szó.

Az Ethereal Virtual Summiton – a legutóbbi virtuális kriptokonferencián – Mike Novogratz, a Goldman Sachs volt partnere az Ethereum-társalapító Joseph Lubinnal közösen beszélgetett Angie Lauval, a Forkas.news újságírójával.
Azzal érvelt, hogy az Ethereum 20 milliárd dolláros összpiaci értéke a blokklánc különféle felhasználási esetének együttállásából alakulhatott ki.
Ezek közé tartoznak a decentralizált pénzügyek, a vállalkozóknak szánt alkalmazások vagy a stabilkoinok, amelyek mind mind nagy mennyiségű felhasználót vonzanak, és olyan hálózati hatást váltanak ki, amelyek az árfolyam exponenciális növekedéséhez vezet.
Ez ellentmond azoknak az elképzeléseknek, melyek szerint az Ethereumnak csak azért van értéke, mert számos ICO-t bonyolít le – amely valószínűleg igaz is volt, csak éppen 2018-ban.
Novogratz hozzátette:

„Az Ethereum narratívájával kapcsolatban még annyi, hogy az értékelés úgy működik, mint a Facebook esetében is – minél nagyobb a hálózati hatás, [annál jobb]. Mintha a Tethert rávennénk, hogy mozgassa át minden coinját az Ethereumra, ami ugye még több felhasználót jelentene”

Vagyis arról van szó, hogy új felhasználási esetek révén is be kell vonzani az Ethereumnak és magának ETH-tokennek a felhasználóit, nem pedig csak a kriptopénz befektetésként való felhasználása által. Novogratz szerint ebben rejlik mindaz, ahogy a hálózat növelte és növelni is fogja értékét.

Az Ethereumból is válhat értéktároló

Novogratz fő elmélete ugyan az, hogy az Ethereum a hálózati hatásnak köszönheti értékét, ugyanakkor érvelése szerint a 20 milliárd dollár egy része abból is származik, hogy az Ethereumon futó ether kriptopénz egy potenciális értéktárolóként működik.

„Minden más kriptónak – amelyek közül az Ethereum a legfontosabb – idővel valódi felhasználási eseteket kell felmutatnia. [Ezután az árukban] valamilyen hozzáadott érték is tárolódni fog” – fejtette ki Novogratz.

Erről ugyan részletesen nem beszélt, az elemzők mégis úgy vélik, hogy az ETH rendelkezik olyan ritkasági mechanizmusokkal, amelyek hosszú távú értéktárolóvá és egy pénzszerű valamivé tehetik.
David Hoffman, a tokenizált ingatlankereskedéssel foglalkozó RealT platform vezérigazgatója és Ryan Sean Adams, a Mythos Capital kriptoalap alapítója három ritkasági mechanizmusról beszélt:

  • DeFi-ben lekötött ETH: Ahogy a decentralizált pénzügyek növekednek, egyre több ETH kerül lekötésre okosszerződésekben zálogként.
  • Stake-elt ETH: Amint az Ethereum 2.0 végleg kigördül, a befektetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy érméik letétbe helyezésével kamatot érjenek el. Ez növelni fogja a forgalomban lévő coinok számát, amely az elemzők szerint egy nagy gazdasági eltolódást eredményez majd.
  • Elégetett ETH: Egy népszerű Ehereum-fejlesztési javaslat azt mondja, hogy kisebb ETH-mennyiségeket kellene elégetni, vagyis örökre megszüntetni minden egyes elküldött tranzakció lebonyolításakor.

Olvastad már?

Próbálják megbecsülni a bitcoin árfolyamát a halving közeledtével

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!