Próbálják megbecsülni a bitcoin árfolyamát a halving közeledtével

-

Szinte már általános szemléletnek tűnik, hogy nagyot emelkedhet a bitcoin értéke a blokkjutalom feleződését követően.
A feleződés közeledtével a kriptoközösség egyre izgatottabb az esemény iránt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A világ egyre súlyosabb gazdasági kihívásokkal küzd a koronavírus miatt, de a bitcoin árfolyama – a tőzsdékkel ellentétben – emelkedésnek indult. A feleződés adhat magyarázatot a jelenségre, amely május 12-én esedékes.
Sokan várják már a havlingot, mivel a bitcoin blokkjutalma a felére csökken. Ez az infláció csökkenését szolgálja, ahogy Satoshi Nakamoto, a bitcoin megalkotója azt 11 éve előírta. 2009-es létrejötte óta két feleződésen esett már át a bitcoin.
A halving minden 210 000 blokk után valósul meg, vagyis nagyjából négyévente. A korábbi feleződéseket jelentős áremelkedés követte, az első után egy éven belül 11 dollárról 1000 dollárig emelkedett a bitcoin értéke. A második feleződés előtti évet pedig folyamatos értéknövekedés jellemezte.
A szakértők, kereskedők és rajongók közelről figyelik a bitcoin ármozgásait, és vadabbnál vadabb jóslatok születtek már arról, hogy merre mehet a kriptopénz árfolyama az elkövetkezendő hetek és hónapok során.

Bika, medve és minden, ami közötte van

Anthony “Pomp” Pompliano amerikai befektető több levélben is említette a feleződést. Egy április 29-ei bejegyzés szerint nagyon bízik a bitcoinban és abban, hogy jelentős növekedést mutathat az esemény után:

 „A feleződéssel 1800-ról 900-ra csökken a bitcoin naponta megjelenő új készlete. A kínálat ilyen mértékű csökkenése mindig az árfolyam emelkedését hozta az azt követő 18-24 hónap során.”

Pompliano szerint az amerikai gazdaságélénkítő csomagot is érdemes fontolóra venni. A bitcoinnal biztosíthatjuk magunkat az inflációval szemben, így az amerikai befektető bízik a feleződés sikerében:

 „Úgy hiszem, hogy a bitcoin feleződése és az, hogy a Fed (és a világ központi bankjai) épp most pumpálnak több billió dollárt a gazdaságba, felrobbanthatja a bitcoin árfolyamát.”

Dan Morehead, a Patera Capital alapító-vezérigazgatója hasonlóan bizakodó levelet írt a befektetőinek április végén, amely egy nagyon kecsegtető árfolyamot jósol 12 hónap múlva:

„Ha a történelem megismétli önmagát, akkor a bitcoin 2021 augusztusában csúcsosodhat ki 533 431 dolláron.” Hozzátette, „több mint 50% az esélye, hogy felmegy a bitcoin értéke és ha felmegy, akkor nagyon fel fog menni”.

A CoinShares kriptobefektetési és -elemzési cég több kimenetelt is jósolt a feleződést követően legújabb cikkükben, melyet Christopher Bendiksen kutatási igazgató írt.
A cikk öt különböző lehetőséget vázolt fel a feleződés után és próbálta megjósolni, hogy mekkora esély van egy-egy lehetőség beteljesülésére. A bitcoin bányászhálózatának teljes összeomlása nagyon valószínűtlen a cikk szerint, valamint az sem valószínű, hogy nem lesz hatása a bitcoinra.
Bendiksen szerint két negatívabb jóslat lehet valószínűbb. Az egyik, hogy a kereskedők szívesen folytatnak ugyan vásárlásokat és eladásokat, de a bányászok eladásra kényszerülnek, így csökkenhet a kriptopénz árfolyama.

A cikk egy saját jóslattal is előállt, mely szerint a feleződés pozitív hatással lehet a készletre, mivel a kisebb bányászok – akik nem a legmodernebb gépekkel dolgoznak – kiszorulhatnak.
Ez ugyanakkor csökkentheti a bányászok eladási nyomását, mivel kiszorulnak azok a bányászok, akik folyamatos eladásra kényszerülnek a fenntartási költségek miatt és azért, hogy fedezzék jövedelmüket:

 „Az új készlet 50%-os csökkenése, és így a piacokra kerülő eladási készlet csökkenése jelentősen csökkentheti a bányászok eladási nyomását. Ha mindezt összevetjük a kormányok makrogazdassági lépéseivel és a passzív bitcoinbefektetési termékek népszerűségének növekedésével, akkor tökéletes helyzet alakulhat ki a bitcoin számára közepes-hosszú távon.”

Jake Yocom-Piatt, a Decred társalapítója és projektvezetője is hozzászólt a témához. Szerinte a bányászok arra kényszerülnek majd, hogy megnöveljék az eladási árat a feleződés után, mivel a bányászat költségei nem változnak. Ez egy „készleti sokként” hathat, amely hatalmasat dobhat a bitcoin értékén:

 „Rövid távon úgy hiszem, hogy megduplázódhat a bitcoin értéke, de hosszabb távon nehezebb lenne megjósolni a kriptopiacok kiszámíthatatlansága miatt. A stock-to-flow arány is jelentősen növekszik a feleződés miatt, amely szintén pozitív hatással lehet a kriptopénz árfolyamára.”

Úgy tűnik, hogy a közösség és a szakértők a pozitívabb jóslatok felé hajlanak, de vannak kételkedők is akik, negatív fordulatra számítanak.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

Peter Schiff, amerikai befektető, politikus és közgazdász már ismert arról, hogy mekkora aranyrajongó. A héten ismét egy borús jóslatot közölt a Twitteren.
Schiff szerint csalódhatnak azok a kereskedők, akik pozitív változásra számítanak:

 „A kereskedés általában nem abba az irányba megy, amelyre a tömeg számít. A bitcoin feleződése kapcsán szinte teljes az egyetértés, hogy hosszú távon nagyon jó hatása lehet a bitcoin árfolyamára.”

Meglehetősen változatosak ezek a jóslatok, de pontosan nem lehet megmondani mit hozhat magával a feleződés.
A legtöbb jóslat pozitív kimenetellel számol, idővel kiderül, hogy mi lesz a bitcoinnal a május 12-ei eseményt követően.

Olvastad már? Aranykereszt harmadszor az éven – komolyan kellene vennünk?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!