A Coinbase elmagyarázta, hogy miért jobb a bitcoin az aranynál

-

Egy május 1-én kiadott blogbejegyzésben a Coinbase elmondta, hogy az arany és a bitcoin ugyan „nagyon hasonló a ritkaságuk és elérhetőségük miatt”, de a koronavírus felfedte, hogy a kriptopénz egy „jelentős előnnyel” bír az arany felett: „a bitcoin nem igényel összetett ellátási hálózatot és valóban elérhető világszerte.”

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Coinbase azzal kezdte érvelését, hogy a koronavírus „jelentősen hátráltatja” az aranypiacokat, ezzel pedig az értékét is visszaveszi.
A Coinbase a Los Angeles Times március 24-ei és a Wall Street Journal március 31-ei cikkeit említette bizonyítékként:
A Los Angeles Times szerint:

„A New York-i aranypiacok történelmi mértékű megszorításokat tapasztalnak, mivel a világjárvány jelentősen hátráltatja a kereskedelmi útvonalakat, miközben a befektetők aranyat vásárolnának, mint menedék.”


A The Wall Street Journal szerint:

„A koronavírus-járvány kirobbanásával a befektetők és bankárok aranyhiánnyal szembesülnek. Az értékesítők nem tudnak eladni többet, vagy nem is üzemelnek.”

A bitcoin protokollja ezzel szemben „továbbra is úgy fut, ahogyan megtervezték.” Emellett a bitcoin következő/harmadik feleződése után május 12-től „a kriptopénz nagyjából annyira ritka lesz, mint az arany, de továbbra is teleportálható marad.”
Pontosabban, a bitcoin éves inflációja „3.6%-ról 1,7%-ra” csökken – ez nagyjából megfelel az arany értéktelenedési rátájával.
A Coinbase azt is megemlítette, hogy a hashráta lehet, hogy lecsökken a feleződés után, de azt követően „újra emelkedésnek indulhat.”
Szerintük a „bitcoin árfolyama meglehetősen ellenálló volt a piac viszontagságai ellenére, jelenleg pedig az arany és az S&P 500 teljesítményét is túlszárnyalja.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

Mindemellett a nemzetközi utalások tekintetében a bitcoin továbbítása jóval olcsóbb, mint az arany esetében.
A bitcoin egy másik előnye, hogy előállítási költsége is sokkal átláthatóbb, mint az aranyé.

Olvastad már? Próbálják megbecsülni a bitcoin árfolyamát a feleződés közeledtével

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!