A Tether fellép az illegális kripto tevékenység ellen Izraelben és Ukrajnában

-

A Tether (USDT) a közelmúltban 32 olyan címet fagyasztott be, amelyek Izraelben és Ukrajnában folytatott illegális tevékenységhez kapcsolódnak, és összesen 873.118,34 dollárt tartalmaznak.

A stablecoin cég az izraeli NBCTF-fel lépett partnerségre a kriptopénz alapú terrorizmus és hadviselés elleni küzdelemben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tether élen járt a vizsgálatokban: 19 különböző joghatóság 31 ügynökségével működött együtt, és segített 835 millió dollárnyi eszköz befagyasztásában.

A befagyasztott pénzeszközök túlnyomórészt lopással, többek között blokklánc- és tőzsdei feltörésekkel voltak összefüggésben, kisebb részük más bűncselekményekhez kapcsolódott.

Továbbra is szkeptikusak a blokklánccal szemben

Annak ellenére, hogy a Tether aktívan támogatja a bűnüldözést, a blokkláncipar továbbra is kritikával és szkepticizmussal szembesül egyes újságírók és kritikusok részéről.

Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója azonban határozottan nyilatkozott, hangsúlyozva a kriptopénz-iparág álláspontját a jogellenes felhasználással szemben.

A következőket mondta,

„A kriptopénz egy hatékony eszköz, de nem a bűnözés eszköze. A közhiedelemmel ellentétben a kriptopénz tranzakciók nem anonimak; ezek a legjobban nyomon követhetők és nyomon követhető eszközök. Minden tranzakciót rögzítenek a blokkláncon, így bárki számára megvalósíthatóvá válik a pénzmozgások nyomon követése. Következésképpen azok a bűnözők, akik elég ostobák ahhoz, hogy kriptovalutákat használjanak illegális tevékenységekre, elkerülhetetlenül azonosíthatóak lesznek.”

Ardoino továbbá kijelentette,

„A Tether továbbra is elkötelezett a blokklánc-technológia felelős használatának előmozdítása mellett, és a kiberbűnözés elleni szilárd védelmet nyújt. A globális biztonság és a pénzügyi integritás iránti elkötelezettségünk részeként izgatottan várjuk a globális bűnüldöző szervekkel való további együttműködést.”

A Binance csatlakozik a harchoz

Közben a Financial Times arról számolt be, hogy az izraeli bűnüldöző hatóságok több mint 100 kriptopénzszámla lezárását rendelték el a Binance-en, és több mint 200 további, elsősorban szintén a tőzsdén tartott kriptopénzszámla ügyében nyomoznak.

Múlt héten az izraeli hatóságok a Binance-szel együttműködve több olyan számlát is befagyasztottak, amelyekről úgy vélték, hogy a Hamászhoz köthetőek.

Ezek a befagyasztott számlák aktívan adományokat kerestek a közösségi médián keresztül, és az akcióik célja az volt, hogy megakadályozzák.


Olvastad már? 5 milliárd dollárnyi bitcoint tart az amerikai állam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!