A Tether fellép az illegális kripto tevékenység ellen Izraelben és Ukrajnában

-

A Tether (USDT) a közelmúltban 32 olyan címet fagyasztott be, amelyek Izraelben és Ukrajnában folytatott illegális tevékenységhez kapcsolódnak, és összesen 873.118,34 dollárt tartalmaznak.

A stablecoin cég az izraeli NBCTF-fel lépett partnerségre a kriptopénz alapú terrorizmus és hadviselés elleni küzdelemben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tether élen járt a vizsgálatokban: 19 különböző joghatóság 31 ügynökségével működött együtt, és segített 835 millió dollárnyi eszköz befagyasztásában.

A befagyasztott pénzeszközök túlnyomórészt lopással, többek között blokklánc- és tőzsdei feltörésekkel voltak összefüggésben, kisebb részük más bűncselekményekhez kapcsolódott.

Továbbra is szkeptikusak a blokklánccal szemben

Annak ellenére, hogy a Tether aktívan támogatja a bűnüldözést, a blokkláncipar továbbra is kritikával és szkepticizmussal szembesül egyes újságírók és kritikusok részéről.

Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója azonban határozottan nyilatkozott, hangsúlyozva a kriptopénz-iparág álláspontját a jogellenes felhasználással szemben.

A következőket mondta,

„A kriptopénz egy hatékony eszköz, de nem a bűnözés eszköze. A közhiedelemmel ellentétben a kriptopénz tranzakciók nem anonimak; ezek a legjobban nyomon követhetők és nyomon követhető eszközök. Minden tranzakciót rögzítenek a blokkláncon, így bárki számára megvalósíthatóvá válik a pénzmozgások nyomon követése. Következésképpen azok a bűnözők, akik elég ostobák ahhoz, hogy kriptovalutákat használjanak illegális tevékenységekre, elkerülhetetlenül azonosíthatóak lesznek.”

Ardoino továbbá kijelentette,

„A Tether továbbra is elkötelezett a blokklánc-technológia felelős használatának előmozdítása mellett, és a kiberbűnözés elleni szilárd védelmet nyújt. A globális biztonság és a pénzügyi integritás iránti elkötelezettségünk részeként izgatottan várjuk a globális bűnüldöző szervekkel való további együttműködést.”

A Binance csatlakozik a harchoz

Közben a Financial Times arról számolt be, hogy az izraeli bűnüldöző hatóságok több mint 100 kriptopénzszámla lezárását rendelték el a Binance-en, és több mint 200 további, elsősorban szintén a tőzsdén tartott kriptopénzszámla ügyében nyomoznak.

Múlt héten az izraeli hatóságok a Binance-szel együttműködve több olyan számlát is befagyasztottak, amelyekről úgy vélték, hogy a Hamászhoz köthetőek.

Ezek a befagyasztott számlák aktívan adományokat kerestek a közösségi médián keresztül, és az akcióik célja az volt, hogy megakadályozzák.


Olvastad már? 5 milliárd dollárnyi bitcoint tart az amerikai állam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!