A Tether a Bitcoin segítségével erősíti tartalékait

-

Egy merész, jelentős stratégiai változást jelentő lépéssel a Tether International Limited, az úttörő és legnépszerűbb stablecoin mögött álló szervezet bejelentette új befektetési tervét.

A stratégia lényege, hogy rendszeres bitcoin vásárlások révén erősíti tartalékportfólióját, a vállalat friss bejelentése szerint a nettó realizált működési nyereségének akár 15%-át is felhasználva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Tether befektetési stratégiája

A vállalat közelmúltbeli bitcoin vásárlási törekvései egy olyan kezdeményezés részét képezik, amelynek célja a tartalékok bővítése, diverzifikálása és megerősítése.

Ezzel a Tether célja, hogy növelje az átláthatóságot, pontosabb képet adva pénzügyi teljesítményéről és tőkeallokációs stratégiájáról.

A vállalat kijelentette, hogy kizárólag a befektetési stratégiájából származó nyereség felhasználására koncentrál, kikerülve az árfolyam emelkedések által kiváltott nem realizált tőkenyereséget.

Míg más intézményi befektetők általában harmadik félre bízzák a Bitcoinok őrzését, a Tether a „Nem a te kulcsaid, nem a te bitcoinod” filozófiát követi.

A vállalat őrzi az összes bitcoin állományához kapcsolódó privát kulcsot, ezzel is hangsúlyozva a biztonság iránti elkötelezettségét.

A Tether 2023. első negyedévi megbízhatósági jelentése szerint 2023. március végén a vállalat már mintegy 1,5 milliárd dollárnyi BTC-vel rendelkezett a tartalékaiban.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Bitcoin szerepe a portfólióban

A Bitcoin tartalékaiba való beépítésével a vállalat célja, hogy kihasználja a digitális eszköz növekedési potenciálját.

A vállalat döntése, hogy a nettó realizált működési nyereség egy részét a Bitcoinra fordítja, hangsúlyozza a kriptopénzek piacába vetett hitét és azt a célját, hogy támogassa a szélesebb ökoszisztémát.

Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója megerősítette ezt az álláspontot, kijelentve:

„A Bitcoinba való befektetésünk nem csupán portfóliónk teljesítményének növelését szolgálja, hanem egyúttal egy olyan módszer, amellyel egy olyan transzformatív technológiához igazodunk, amely képes átalakítani az üzletmenetünket és az életünket”.

A vállalat úgy véli, hogy a Bitcoin az elmúlt évtizedben elért lenyűgöző hozamával bizonyította, hogy befektetési eszközként is van benne potenciál.

Ahogy a Bitcoin ismertsége és a nagy pénzintézetek általi elfogadása növekszik, a Tether úgy látja, hogy a Bitcoin a diverzifikált befektetési portfóliók létfontosságú eleme lesz.

A Tether befektetései a Bitcoinon túlra is kiterjednek. A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy a kommunikáció kiépítésére összpontosít a peer-to-peer technológiákon keresztül, mint például a Holepunch, valamint a tőkéjével többek között az energiába és a Bitcoin bányászati infrastruktúrába fektet be.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Miközben a Tether ezeket az innovatív lehetőségeket vizsgálja a folyamatosan fejlődő digitális eszközparkban, továbbra is elkötelezett a stablecoin vezérmodellje, a Tether (USDT) stabilitásának fenntartása mellett.

A vállalat azt is hangsúlyozta, hogy szigorú kockázatkezelési gyakorlatokhoz ragaszkodik, hogy garantálja a működésének stabilitását és biztonságát.

A Tether International Limited legújabb lépése kiemeli a vállalat stratégiai előrelátását, pénzügyi éleslátását és elkötelezettségét a kriptopénzek növekedése és fejlődése iránt.

A vállalat Bitcoinba történő befektetése nemcsak pénzügyi tartalékait erősíti meg, hanem a digitális eszközök területén megszilárdítja pozícióját, mint megbízható, pénzügyi infrastruktúra szolgáltató.


Olvastad már? Max Keiser kemény kijelentést tett az XRP-ről

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!