A Tesla bitcoin állománya változatlan

-

A Tesla 2023-as második negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy a vállalat a negyedév során nem hajtott végre Bitcoin-tranzakciókat.

Digitális eszközeinek összértéke változatlanul 184 millió dollár.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a változatlan értékelés az elmúlt évre is kiterjed, ami a jelenlegi számviteli előírások eredménye, amelyek nem teszik lehetővé a digitális eszközök értékelésének növelését, amikor azok árai szárnyalnak.

Az elektromos autógyártó először 2021 februárjában került a címlapokra a kriptopénzek piacára való betörésével, amikor 1,5 milliárd dollárt fektetett a Bitcoinba.

A lépés hatalmas visszhangot keltett az iparágban, és korábban soha nem látott csúcsokra katapultálva a kriptovaluta királyát.

A vállalat kriptoval kapcsolatos elkötelezettsége azonban 2022 júniusában megromlott, amikor a Tesla eladta Bitcoin-állományának jelentős részét.

Ezt megelőzően környezetvédelmi aggályok miatt leállította a vezető kriptopénz fizetőeszközként való elfogadását is.

A vállalat a Bitcoin-vagyonának 75%-át felszámolta, átváltva azt fiat valutára, és lenyűgöző 936 millió dollárral erősítve meg készpénztartalékát.

Bár a Tesla második negyedéves jelentése enyhe elmaradást jelzett az árbevétel tekintetében – 23,33 milliárd dollár a várt 23,39 milliárd dollárral szemben, az egy részvényre jutó eredmény (EPS) tekintetében még így is sikerült teljesíteni a 0,85 dolláros várakozásokat.

A vállalat részvényei tovább estek a zárás utáni kereskedésben. Az elmaradt eladások mellett a marginok és a gyárleállások miatt várhatóan visszaeső harmadik negyedéves termelés miatt továbbra is fennállnak az aggályok.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A befektetői bizalomra árnyékot vet Elon Musk folyamatos robotaxis ígérete is, a korábbi teljesíthetetlen ígéretek ellenére.

A Tesla részvényei először 3,7%-ot estek a piac előtt, majd a zárás előtti forgalomban mintegy 5%-ot estek.


Olvastad már? 8 év után mozdult meg százmillió dollárnyi ETH

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!