A tartalomkészítők között is egyre népszerűbb az NFT

-

A művészek és a tartalomkészítők az NFT-k révén átveszik az irányítást márkáik felett, és ezzel a 100 milliárd dolláros határt is átlépik az alkotói gazdaságban.
Az NFT-k olyan környezetet teremtettek, amelyben a művészek átvehetik az irányítást munkájuk és pénzügyeik felett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szakértők egyetértenek abban, hogy azoknak a művészeknek és alkotóknak, akik tokenizálják a munkájukat és NFT-ként bocsátják ki, többé nem kell közvetítőkkel foglalkozniuk.
Bár a galériák hagyományosan elvégezték a munkát a vevők megnyerésében, hasznosságuk egyre csökken, mivel az olcsóbb decentralizált alkalmazások megkönnyítik a befektetők számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek kedvenc művészeikkel.
Ez új paradigmát hoz létre az NFT-k által vezérelt alkotói gazdaságban.
Mivel ez a piac meghaladta a 100 milliárd dollárt, és az OpenSea és a LooksRare NFT piacterek a DappRadar szerint napi 100 millió dollár feletti forgalmat bonyolítanak, az alkotóknak érdemes kitalálni, hogyan tudnak minél nagyobb értéket kihozni az általuk előállított munkából.
Danielle Weber ausztrál NFT-művész úgy véli, hogy több művésznek kellene tokenizálnia a munkáját, és átvenni az irányítást a személyes márkaépítés felett.
A 10 éve alkotó művész felvázolta, hogy milyen sok hiányosságot érzékel a hagyományos művészeti iparban, és hogyan segítettek neki az NFT-k ezeket kijátszani.
Ő határozottan támogatja az NFT-ket, mint az alkotók új eszközét.

„Mindenképpen minden művészt arra bátorítok, hogy tokenizálják a műveiket. Ami igazán vonzott az NFT művészeti színtérre való belépés lehetősége, az az, hogy a művészet mindenki számára elérhetőbbé válik.”

A hozzáférhetőség fontos szempont a művészek számára, hiszen ha több ember látja a munkájukat, akkor nő az eladási esélyük.
Az NFT megkönnyíti a közvetlen interakciót a művészek és a rajongók között, közvetítők nélkül. Ez létrehozta azt, amit Weber „gyönyörű körforgásnak” nevezett.
Julien Genestoux, a Medium blogszolgáltató weboldal korábbi vezető mérnöke egyetért azzal, hogy a művészeknek és tartalomkészítőknek az NFT-ken keresztül kell átvenniük az irányítást termékeik felett, beleértve a rajongókkal való interakciót is.

Egy április 6-i interjújában elmondta, hogy az NFT technológia segít „megszüntetni az önkényes korlátokat” a művészek és a rajongók között.
Genestoux úgy véli, hogy az alkotóknak megvan a lehetőségük arra, hogy úgy népszerűsítsék magukat, ahogyan szeretnék, de ezzel egy plusz teher is jár.
Szerinte mielőtt az alkotók saját menedzserként lépnének fel a platformjukon, fel kell tenniük a kérdést, hogy milyen kapcsolatot szeretnének a rajongóikkal, és milyen különleges dolgot tudnak maguknak kínálni.

„Miután kiderítették, hogy mit tudnak saját maguk kínálni, használják az NFT-ket szerződésként, amelyet még mindig ők irányítanak.”

Elismeri, hogy az olyan hagyományos platformok, mint a YouTube és a Facebook könnyen használhatóak az emberek számára, és hatalmas terjesztési előnyökkel rendelkeznek a kisebb platformokkal szemben, de a rajongókkal való közvetlen kapcsolat sokkal fontosabb.

„Szerintem a saját platformodnak kell lenned. Ez az egyik értéke annak, hogy saját kapcsolatod van a rajongóiddal”.

Genestoux hozzátette, hogy az alkotók által létrehozott NFT-knek nem kell a művészekre korlátozódniuk. Az Only Fans közösségi hálózati alkalmazáson idén februártól az előadóművészek is megjeleníthetnek NFT-profilképeket.

Amrapali Gan vezérigazgató szerint az új funkció csak az „első lépés annak a szerepnek a feltárásában, amelyet az NFT-k játszhatnak a platformunkon”.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!