A ghánai központi bank lecsap azokra, akik idegen valutát fogadnak el

-

A Ghánai Nemzeti Bank figyelmeztette a vállalkozásokat és a lakosságot a devizában való fizetés engedély nélküli követelésének vagy fizetésének gyakorlata ellen.
A központi bank figyelmeztetése alig több mint egy hónappal azután hangzott el, hogy Ghána valutáját a legrosszabbul teljesítőnek minősítették Afrika vezető valutái között.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szabálysértők börtönbüntetésre számíthatnak

A ghánai központi bank emlékeztette a lakosságot, hogy továbbra is tilos a kifejezett engedélye nélküli, külföldi valutában történő áruért és szolgáltatásért történő fizetés elfogadása vagy teljesítése.
A bank hasonlóképpen figyelmeztette a vállalkozásokat, hogy „ne folytassanak devizahiteles üzleteket a Bank of Ghana által kiadott engedély nélkül.”
A Bank of Ghana (BOG) közleményében közölte, hogy azok, akiket a szabályozás rossz oldalán érnek tetten, súlyos bírságokra számíthatnak.
Alternatív megoldásként a vonatkozó szabályozást megsértők „tizennyolc (18) hónapnál nem hosszabb szabadságvesztéssel […] büntethetők”

A polgárokat a jogsértések bejelentésére szólítják fel

A BOG szerint Ghánában csak a helyi valuta, a cedi az egyetlen törvényes fizetőeszköz.
A központi bank azt is jelezte, hogy le fog csapni a törvényt megszegő vállalatokra, és minden szabálysértőt a törvénynek megfelelően megbüntetnek.
A közleményben a BOG így fogalmazott:

„A Bank of Ghana a nemzetbiztonsági és bűnüldöző szervekkel együttműködve továbbra is le fog csapni az illegális devizaműveletekre. Minden szabálysértővel szemben a törvénynek megfelelően járnak el.”

Közben a BOG közleményében azt mondta, hogy a ghánai állampolgároknak a devizatörvény megsértését a BOG panasztételi irodáiban kell bejelenteniük.

A BOG figyelmeztetése alig több mint egy hónappal azután történt, hogy a cedi, amely január 1. és február 25. között 8,86%-kal leértékelődött, a legrosszabbul teljesítő afrikai valuta lett.
A cedi esése több mint egy évvel azután következett be, hogy a legjobban teljesítő valutának minősítették.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!