A Ghánai Nemzeti Bank figyelmeztette a vállalkozásokat és a lakosságot a devizában való fizetés engedély nélküli követelésének vagy fizetésének gyakorlata ellen.

A központi bank figyelmeztetése alig több mint egy hónappal azután hangzott el, hogy Ghána valutáját a legrosszabbul teljesítőnek minősítették Afrika vezető valutái között.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szabálysértők börtönbüntetésre számíthatnak

A ghánai központi bank emlékeztette a lakosságot, hogy továbbra is tilos a kifejezett engedélye nélküli, külföldi valutában történő áruért és szolgáltatásért történő fizetés elfogadása vagy teljesítése.

A bank hasonlóképpen figyelmeztette a vállalkozásokat, hogy „ne folytassanak devizahiteles üzleteket a Bank of Ghana által kiadott engedély nélkül.”

A Bank of Ghana (BOG) közleményében közölte, hogy azok, akiket a szabályozás rossz oldalán érnek tetten, súlyos bírságokra számíthatnak.

Alternatív megoldásként a vonatkozó szabályozást megsértők „tizennyolc (18) hónapnál nem hosszabb szabadságvesztéssel […] büntethetők”

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A polgárokat a jogsértések bejelentésére szólítják fel

A BOG szerint Ghánában csak a helyi valuta, a cedi az egyetlen törvényes fizetőeszköz.

A központi bank azt is jelezte, hogy le fog csapni a törvényt megszegő vállalatokra, és minden szabálysértőt a törvénynek megfelelően megbüntetnek.

A közleményben a BOG így fogalmazott:

„A Bank of Ghana a nemzetbiztonsági és bűnüldöző szervekkel együttműködve továbbra is le fog csapni az illegális devizaműveletekre. Minden szabálysértővel szemben a törvénynek megfelelően járnak el.”

Közben a BOG közleményében azt mondta, hogy a ghánai állampolgároknak a devizatörvény megsértését a BOG panasztételi irodáiban kell bejelenteniük.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A BOG figyelmeztetése alig több mint egy hónappal azután történt, hogy a cedi, amely január 1. és február 25. között 8,86%-kal leértékelődött, a legrosszabbul teljesítő afrikai valuta lett.

A cedi esése több mint egy évvel azután következett be, hogy a legjobban teljesítő valutának minősítették.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!