A 40.000 dolláros támasszal küzd a bitcoin a komoly likviditások közepette

-

A beérkező CPI-adatok sokkolni fogják a piacokat, miközben a Bitcoin-kereskedők potenciális „rövid távú pattanás” katalizátoraként figyelik az eseményt.
A Bitcoin (BTC) április 12-én megpróbálta visszaszerezni a 40.000 dolláros támaszt, miután a hét nyugtalanító kezdete után a BTC/USD háromhetes mélypontra esett.

BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon Forrás: TradingView

„Rendkívül magas” CPI-adatok esedékesek

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a legnagyobb kriptopénz kedden 40.200 dollárig pattant a Bitstampon, miután 39.300 dollárig esett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Különösen a technológiai részvények kivéreztetése által ösztönözve a Bitcoin rövid időkereteken kifejezetten étvágytalannak tűnt, és azok, akik korábban a bikás folytatásra fogadtak, üres kézzel kellett távozniuk.
A Coinglass on-chain forrás szerint az elmúlt 24 órában a kriptokereskedők összesen 428 millió dollárnyi long pozíciót likvidáltak – ez a legtöbb egy nap alatt január 22. óta.

Kriptolikvidálások grafikonja. Forrás: Coinglass

„Ez a technológiai átgördülés a BTC-re is hatással van” – írta a Blockware vezető insights elemzője, William Clemente a Twitteren a jelenlegi hangulatról.

„Akár egyetértek vele, akár nem, úgy tűnik, hogy a piac a BTC-t a tech magas bétájú játékának tekinti, az elmúlt hónapban egyre nagyobb korrelációban kereskednek velük”.

A megjegyzések visszhangozták a BitMEX korábbi vezérigazgatójának, Arthur Hayesnek a megjegyzéseit, aki hétfőn azt jósolta, hogy a BTC/USD 30.000 dollárig süllyed a makroszintű felállás miatt.
Az amerikai gazdaság és a hozzá kapcsolódó hangulat számára a nap folyamán a legfrissebb fogyasztói árindex (CPI) végleges adatai tovább fokozták a sérülést.

A már most is 40 éves csúcson lévő márciusi adat az orosz-ukrán háború kezdete óta először nyilvánosságra kerülő CPI-adatként az inflációs nyomást erősíti.


A CPI alakulása történelmileg hajlamos rövid távú volatilitást kiváltani a kriptopiacokon, így a mai nap különösen fontos a kereskedők számára.
Néhányan ezért úgy vélték, hogy az adatok nyilvánosságra kerülése után megnőhet a lefelé irányuló nyomás enyhülésének esélye.

A bálnatámogatás azt jelenti, hogy a 27.000 dollár a „maximális fájdalom”

Elemezve azokat a támaszszinteket, ahol a nagy volumenű befektetők BTC-t vásároltak, a Whalemap on-chain elemzőplatform a 27.000 dollárt a piac „max. fájdalmi” pontjának nyilvánította.

„A 41.600 dollár sajnos nem tartott ki. A 38.400 dollár az új legközelebbi on-chain támasz” – foglalta össze a Twitteren.

Egy kísérő grafikon, amely a bálna pozíciókat mutatja, ennek ellenére az látható, hogy a vevői érdeklődésnek köszönhetően a 41.600 dollárnak „ki kellett volna tartania”.

BTC/USD grafikon a támaszszintekkel. Forrás: Whalemap/ Twitter

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, eközben néhány bálna 45.000 dollár alatt töltötte meg a táskáját.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!