A Tajvanon letartóztatott JPEX-vezetők részleteinek ismertetése

-

Közel két hónappal ezelőtt a dubaji székhelyű JPEX kriptotőzsdei platform úgy döntött, hogy „leállítja működését”, miután a hongkongi szabályozók felfigyeltek a tevékenységükre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közvetlen következmények

Akkor a JPEX Earn programját emelték ki a hatóságok, mint a platformmal kapcsolatos fő problémaforrást.

Innentől kezdve a dolgok vad fordulatot vettek, mivel a tőzsde gyakorlatilag egyik napról a másikra leállította a működést, és 99%-os kivonási díj bevezetésével korlátozta a kifizetéseket – így anélkül, hogy ténylegesen blokkolta volna azokat.

A platformhoz és annak mobilalkalmazásához való hozzáférést is gyorsan blokkolták a hatóságok.

„2023. szeptember 13. óta az SFC hirtelen egy sor vádat fogalmazott meg a platformunk működési modellje és promóciós módszerei ellen, amelyeket hevesen nehezményezünk, mivel vizsgálat vagy felülvizsgálat nélkül tették”.

Az eseményeket az követte, hogy a JPEX képviselői elhagyták a bázisukat egy helyi kripto rendezvényen, amelynek egyik fő szponzora volt.

Nem sokkal később a South China Morning Post arról számolt be, hogy a hongkongi hatóságok a tőzsdéhez kötődő emberekre vadásznak, akik vélhetően egy állítólagos 178 millió dolláros csalás középpontjában állnak.

A letartóztatott személyekről azonban – bár még nyomoznak utánuk – kétséges, hogy a tényleges döntéshozó személyek álltak-e a háttérben.

Az állítólagos visszaélések valódi szerzőinek egy részét azonban a hírek szerint a szomszédos Tajvanon találták meg.

Négy embert letartóztattak, kettőt szabadon engedtek

A CNA című tajvani lap szerint Chang Tung-Yinget, a JPEX vezető partnerét, a tőzsde tajvani irodájának vezetőjét letartóztatták, és jelenleg rendőrségi őrizetben van.

Szintén őrizetben van egy Shi Yu nevű helyi oktató, aki a tajvani rendőrség szerint szoros kapcsolatban áll a tőzsdével.

Két további személyt, akiknek a vezetékneve Liu és Niu, szintén letartóztattak. Niut azóta szabadon engedték, miután vallomást tett a rendőrségen.

Liut szintén szabadon engedték, bár (viszonylag csekély) 1550 dolláros óvadék ellenében.

Egy Nine Chen nevű helyi énekesnő és korábbi márkanagykövet tanúként vallomást tett a tajvani ügyészek számára. Az énekesnőt azonban még nem tisztázták a vétkesség alól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A JPEX-fiaskóban játszott szerepét a tajvani hatóságok még vizsgálják, és ez oda vezethet, hogy az ügy vádlottja lesz.

Eddig több mint 10 ember tett panaszt a tőzsde ellen Tajvanon, és több ezren tették ugyanezt Hongkongban is.


Olvastad már? A legjobb kriptók, amit ma kell vásárolni a holnapi nyereséghez – Ethereum (ETH), Solana (SOL), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Polkadot (DOT)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!