A Tajvanon letartóztatott JPEX-vezetők részleteinek ismertetése

-

Közel két hónappal ezelőtt a dubaji székhelyű JPEX kriptotőzsdei platform úgy döntött, hogy „leállítja működését”, miután a hongkongi szabályozók felfigyeltek a tevékenységükre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közvetlen következmények

Akkor a JPEX Earn programját emelték ki a hatóságok, mint a platformmal kapcsolatos fő problémaforrást.

Innentől kezdve a dolgok vad fordulatot vettek, mivel a tőzsde gyakorlatilag egyik napról a másikra leállította a működést, és 99%-os kivonási díj bevezetésével korlátozta a kifizetéseket – így anélkül, hogy ténylegesen blokkolta volna azokat.

A platformhoz és annak mobilalkalmazásához való hozzáférést is gyorsan blokkolták a hatóságok.

„2023. szeptember 13. óta az SFC hirtelen egy sor vádat fogalmazott meg a platformunk működési modellje és promóciós módszerei ellen, amelyeket hevesen nehezményezünk, mivel vizsgálat vagy felülvizsgálat nélkül tették”.

Az eseményeket az követte, hogy a JPEX képviselői elhagyták a bázisukat egy helyi kripto rendezvényen, amelynek egyik fő szponzora volt.

Nem sokkal később a South China Morning Post arról számolt be, hogy a hongkongi hatóságok a tőzsdéhez kötődő emberekre vadásznak, akik vélhetően egy állítólagos 178 millió dolláros csalás középpontjában állnak.

A letartóztatott személyekről azonban – bár még nyomoznak utánuk – kétséges, hogy a tényleges döntéshozó személyek álltak-e a háttérben.

Az állítólagos visszaélések valódi szerzőinek egy részét azonban a hírek szerint a szomszédos Tajvanon találták meg.

Négy embert letartóztattak, kettőt szabadon engedtek

A CNA című tajvani lap szerint Chang Tung-Yinget, a JPEX vezető partnerét, a tőzsde tajvani irodájának vezetőjét letartóztatták, és jelenleg rendőrségi őrizetben van.

Szintén őrizetben van egy Shi Yu nevű helyi oktató, aki a tajvani rendőrség szerint szoros kapcsolatban áll a tőzsdével.

Két további személyt, akiknek a vezetékneve Liu és Niu, szintén letartóztattak. Niut azóta szabadon engedték, miután vallomást tett a rendőrségen.

Liut szintén szabadon engedték, bár (viszonylag csekély) 1550 dolláros óvadék ellenében.

Egy Nine Chen nevű helyi énekesnő és korábbi márkanagykövet tanúként vallomást tett a tajvani ügyészek számára. Az énekesnőt azonban még nem tisztázták a vétkesség alól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A JPEX-fiaskóban játszott szerepét a tajvani hatóságok még vizsgálják, és ez oda vezethet, hogy az ügy vádlottja lesz.

Eddig több mint 10 ember tett panaszt a tőzsde ellen Tajvanon, és több ezren tették ugyanezt Hongkongban is.


Olvastad már? A legjobb kriptók, amit ma kell vásárolni a holnapi nyereséghez – Ethereum (ETH), Solana (SOL), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Polkadot (DOT)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!