A szakértő elemzi a Bitcoin árfolyam gyengülése mögött álló tényezőket

-

James Butterfill, a CoinShares kutatási vezetője nemrég csatlakozott Scott Melkar elemzőhöz, hogy megvitassák a kriptopénzpiac helyzetét.

Butterfill kifejtette, hogy döntő fontosságú a gazdasági előrejelzések pontossága és az, hogy azok hogyan igazodnak a tényleges adatokhoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legtöbb makrogazdasági adat jelenleg elmarad a várakozásoktól, ami azt jelzi, hogy az elemzők túlságosan optimisták voltak. Ez arra enged következtetni, hogy az amerikai makrogazdaság nem olyan egészséges, mint ahogyan azt hitték.

A Federal Reserve (FED) is részese ennek a tendenciának. Miközben a FED idén egy kamatemelésről tárgyal, a piac kettőt vár.

A Butterfill úgy véli, hogy a piac előrejelzése pontosabb. Ha a FED Dot Plot-ja a nyár folyamán eltolódik, és szeptemberre jobban igazodik a piaci várakozásokhoz, az jelentősen támogathatja a Bitcoint.

A Bitcoin kezdeti árfolyamgyengülésének és a közelmúltbeli visszaesésének nagy része jelenleg annak tulajdonítható, hogy a piac csalódott a FED kamatcsökkentéssel kapcsolatos álláspontjában.

bitcoin
Forrás: CoinGecko.com

A FED jelzése, hogy idén csak egy potenciális kamatcsökkentést tervez, csalódást okozott a befektetőknek, de Butterfill arra számít, hogy ez a kilátás az év során változni fog, ami potenciálisan előnyös lehet a Bitcoin számára.

Butterfill kifejtette, hogy az altcoinok oldalán jelentős beáramlásokat látunk ezen eszközök kisebb méretéhez képest.

A Cardano például 52 millió dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkezik, de a múlt héten körülbelül 1 millió dollárnyi beáramlást tapasztalt.

A nagyságához képest ez elég jelentős. Szerinte idén jelentős érdeklődés mutatkozott az altcoin-piac iránt, a befektetők diverzifikáltak a különböző kriptovalutákba.

„Az altcoinok oldaláról ez az, ahol mérhető beáramlásokat – nos, relatív beáramlásokat – látunk, mert nyilvánvalóan az ezekben az altcoinokban kezelt vagyon sokkal kisebb. Ha például a Cardanót vesszük, annak csak 52 millió dollárnyi kezelt vagyona van, de a múlt héten körülbelül egymillió dollárnyi beáramlást tapasztaltunk. Idén azt láttam, hogy az emberek az altcoinok piacán alulról halásszák a pénzt” – mondta.

Olvastad már? A Santiment felfedte a három legjobb altcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!