A KuCoin 7.5% adót vezet be a nigériai felhasználók illetékeire

-

A KuCoin bejelentése nagyjából négy hónappal azután történt, hogy a nigériai kormány adócsalási vádakat emelt a Binance ellen.

A KuCoin, a vezető kriptopénz tőzsde 7,5%-os tranzakciós illetékadót vezetett be a nigériai felhasználók számára a platformon végrehajtott összes ügyletre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hivatalos közlemény szerint a KuCoin július 8-tól 7,5%-os hozzáadottérték-adót (áfa) szed a tranzakciós díjakra, hogy igazodjon a közelmúltbeli szabályozási fejleményekhez.

Ez a frissítés minden olyan felhasználót érint, akinek Nigériában regisztrálták az Know Your Customer adatait.

A KuCoin megadóztatja a nigériai felhasználókat

A legutóbbi fejleményekkel kapcsolatos félreértések elkerülése érdekében a KuCoin tisztázta, hogy az áfa az egyes kereskedések tranzakciós díjaira vonatkozik, nem pedig a tranzakció összegére.

Egy 1000 Tether (USDT) tranzakció például 1 USDT díjat és 0,075 USDT adót vonna maga után, ami a díj 7,5%-át jelenti. Így a tranzakció nettó összege 998,925 USDT lenne.

A KuCoin bejelentésére nagyjából négy hónappal azután került sor, hogy a nigériai kormány adócsalás miatt vádat emelt a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje ellen.

A nigériai Szövetségi Adóhatóság (FIRS) márciusban bíróság elé citálta a Binance-t négyrendbeli adóelkerülés, pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás vádja miatt.

A FIRS keresete szerint a Binance elmulasztotta levonni az áfát a nigériai kriptokereskedőktől a platformján, nem regisztrálta és nem fizette be a szolgáltatásai nyújtásából származó adókat, segítette a felhasználókat az adófizetés elhanyagolásában, és eltekintett attól, hogy áfás számlákat állítson ki a felhasználóknak a megfelelő adófizetés biztosítása érdekében.

Eközben a KuCoin legutóbbi frissítése spekulációkat vet fel a nigériai kriptohasználók jövőbeli sorsával kapcsolatban.

A tőzsde és a Binance már szüneteltette a nigériai naira peer-to-peer szolgáltatásokat, és más tőzsdék is biztosan követni fogják a példát az adók aktiválásában minden kereskedésre.

Olvastad már? A Bitcoin még 2024-ben is elérheti a 150 ezer dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!