A stablecoin piaci kapitalizációja elérte a 141 milliárd dollárt

-

Ami az egyértelmű bikás hangulat jele volt, a globális stablecoin érték visszatért a kripto medvepiac kezdete előtt utoljára látott szintre.

Az ilyen kriptók piaci kapitalizációja, amelyek a nemzeti valuták stabilitását imitálják, a DeFiLlama adatai alapján a cikkírás idején 15 hónapos csúcsra, 141 milliárd dollárra emelkedett.

Forrás: DeFiLlama

Intézményi befektetők hajtják a keresletet?

A stablecoin-kínálat növekedése jellemzően a kriptopiacra beáramló tőke növekedésére utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez azért van így, mert a hagyományos piacokról érkező kereskedők többsége a stablecoinokat használná a kriptotőzsdéken történő kereskedések be- és kilépésre.

A spot Bitcoin (BTC) ETF-ek jóváhagyása felpezsdítette a kriptopénzek iránti keresletet, ami miatt számos TradFi óriás belépett a kriptovaluta piacra.

A legtöbb ilyen intézményi befektető a jóváhagyás óta folyamatosan növelte stablecoin-állományát.

Nevezetesen, a Santiment adatainak elemzése szerint a cikkírás idején idején a teljes stablecoin-kínálat 54%-át a bálnatárcák tették ki, szemben a jóváhagyás napján mért 49%-kal.

stablecoin
Forrás: Santiment

A CryptoQuant adatainak értékelése szerint a tőzsdéken lévő stablecoinok teljes mennyisége az elmúlt héten emelkedést tapasztalt, ami a növekvő vásárlási nyomás jele.

Megjegyezzük, hogy a BTC 25%-kal emelkedett a héten. Ennélfogva valószínű, hogy a befektetők a stablecoinokat a tőzsdékre vitték, hogy megvásárolják a bitcoint.

Forrás: CryptoQuant

Az USDC felülmúlja az USDT növekedési ütemét?

A Glassnode adatai szerint az ökoszisztéma vezető eszközei erős növekedést mutattak az év eleje óta.

A legnagyobb stablecoin, a Tether (USDT) több mint 7 milliárd dollárral növelte piaci értékét az év végétől (YTD), ami 8%-os növekedési ütemet jelent.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tágabb piac beharangozójának tekintett USDT az elkövetkező napokban az 1 billió dolláros piaci tőkeértéket vette szemügyre.

stablecoin
Forrás: Glassnode

Az USDT növekedése megelőzte az USD Coin (USDC), a második legnagyobb stablecoin, amely több mint 17%-kal nőtt YTD.

Ez markáns fordulatot jelentett 2023-hoz képest, amely során az eszköz a márciusi bankválság miatt elvesztette piaci tőkeértékének 45%-át.

Olvastad már? A Bitcoin átlépte a 64.000 dollárt: Új ATH elérése a BTC számára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!