A Bitcoin átlépte a 64.000 dollárt: Új ATH elérése a BTC számára?

-

A Bitcoin (BTC) a reggeli órákban meghaladta a 64.000 dollárt, mielőtt gyorsan visszafordult volna a 63.000 dolláros zónába, miközben a digitális eszköz gyorsan haladt a minden idők legmagasabb (ATH) szintjei felé.

A CoinGecko szerint a cikkírás idején 64.900 dolláron kereskedtek vele, ami 8%-kal maradt el a csúcstól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézményes érdeklődés nem mutatja a csökkenés jeleit

Az erős intézményi érdeklődés által hajtott folyamatos rali a Bitcoint 43%-os emelkedésbe repítette 2024 eleje óta.

A BTC Futures nyílt érdeklődése (OI) a CME globális származtatott tőzsdén (CME) 8,7 milliárd dolláros rekordmagasságba szökött, amit a Coinglass adatai alapján derült ki.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Az OI a tőzsdéken több mint háromszorosára nőtt azóta, hogy a rally 2023 októberében lendületet vett.

A kíváncsiak számára a CME standard határidős kontraktusa öt BTC-t ér, és a kriptovaluták iránti intézményi érdeklődés barométerének tekintik.

Az írás időpontjában ez volt a legnagyobb Bitcoin futures tőzsde, amely a Bitcoin derivatívákba történő befektetések közel 30%-át sarokba szorította.

A bálnaállományok emelkednek

A növekvő intézményi érdeklődés a bálnaállományok folyamatos növekedésében is megmutatkozott.

A Glassnode adatainak vizsgálata szerint a legalább 1K érmét birtokló szervezetek állománya közel 5%-kal emelkedett az előző évhez képest (YTD), és több mint 7%-kal 2023 októbere óta.

A bálnák rendszerint nagy mennyiségű eszközzel kereskednek, így jelentős befolyást gyakorolnak az ármozgásokra.

Az erőteljes vásárlási nyomás egyértelműen bikaerős hajtóerő volt a BTC számára.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A korrekció a sarkon van?

A bálnák által a Bitcoin futures piacán felvett pozíciókban is megmutatkozott az optimizmus.

A Hyblock Capital szerint a cikkírás idején a bálnáknak nagyobb volt a long kitettségük, mint a lakossági befektetőknek a vezető Binance tőzsdén.

A trend azonban azt mutatta, hogy a bálnák az elmúlt héten csökkentették hosszú kitettségüket. Ez azért lehetett, mert a következő napokban éles korrekcióra számítottak.

bitcoin
Forrás: Hyblock Capital

Ali Martinez technikai elemző március 3-án egy X bejegyzésben kiemelte a 61.100 – 61.800 dolláros szint mint támasz fontosságát, mondván,

„Ha a Bitcoin ezen a küszöb felett marad, akkor az előttünk álló minimális ellenállás miatt a 65.900 dollár felé emelkedhet. Ellenben, ha a BTC a támasz alá süllyed, a korrekció 56.970 dollárig vagy akár 51.500 dollárig vezethet le”.

Olvastad már? A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!