A spot Ethereum ETF jóváhagyása május 23-án várható

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) idén május 23-ig szeretné jóváhagyni a spot Ethereum ETF-eket, derült ki egy január 30-i jelentésből.

Pozitív kilátások

The Block jelentése a Standard Chartered Bank – egy londoni székhelyű, multinacionális bankból származik, amelyben a deviza- és digitális eszközökkel kapcsolatos kutatás vezetője, Geoffrey Kendrick arra számít, hogy a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyása inkább előbb, mint utóbb bekövetkezik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Várakozásaink szerint az ETH amerikai spot ETF-ekre vonatkozó függőben lévő kérelmeket május 23-án hagyják jóvá, ami a végső határidő a vizsgált első ETF-ek közül – ez a BTC ETF-ek január 10-i dátumának felel meg” – részletezte Kendrick a jelentésben.

„Ha az ETH árfolyamok hasonlóan teljesítenek, mint ahogy a BTC árfolyam a BTC ETF jóváhagyását megelőzően, akkor az ETH akár 4000 dollárig is eljuthat addigra”.

Ellentmondásos jelentések

A Standard Chartered Bank jelentése mindössze egy nappal azután jelent meg, hogy a New York-i székhelyű TD Cowen befektetési bank azt feltételezte, hogy a SEC jóváhagyása a spot Ethereum ETF-ekre vonatkozóan 2025-re vagy 2026-ra csúszik az Egyesült Államok politikai környezete miatt.

„Véleményünk szerint Gensler továbbra sem siet egy Ethereum ETF jóváhagyásával, mivel előbb szeretne több tapasztalatot szerezni a nemrég jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek teljesítményéről” – állt a TD Cowen hétfőn kiadott elemzésében.

A Standard Chartered Bank csatlakozott számos pénzügyi céghez és ETF-elemzőhöz, akik a május 23-i jóváhagyási dátumot várják, tekintettel arra, hogy a SEC-nek az Ark21Shares és a VanEck által benyújtott kérelmek jóváhagyására vagy elutasítására vonatkozó határidejére.

Ráadásul a hónap elején egy interjúban Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője 70%-os esélyt becsült arra, hogy a spot Ethereum ETF-eket májusig jóváhagyják.

Jó jel a spot Ethereum ETF-ek számára?

A szakértők optimista várakozásai egy spot Ethereum ETF-re vonatkozóan azt követően alakultak ki, hogy a SEC e hónap elején úgy döntött, hogy közel egy évtized után jóváhagyja a spot Bitcoin ETF-eket, aminek hatására a kriptopénz árfolyama 49 000 dollár fölé emelkedett.

Sok elemző azonban ezt „eladási hírnek” minősítette, mivel a token árfolyama végül 40 000 dollár alá esett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett a GBTC nemrégiben történt tömeges kiürítése a csődbe ment FTX kriptotőzsde részéről nem kis visszaesést okozott a piacon.

Most úgy tűnik, hogy fellendülőben van, a Bitcoin 43.000 dollár fölött kereskedik.

Mindazonáltal számos elemző reménykedik abban, hogy ez mit jelenthet a spot Ethereum ETF-ek számára.

„Az, hogy a nagy szabályozott intézményeknek lehetőségük van Bitcoin ETF-ek kibocsátására, nagyon erőteljes állásfoglalás a piac számára” – mondta Matthew McDermott, a Goldman Sachs digitális eszközökért felelős vezetője a CNBC-nek egy nemrégiben adott interjúban.

Olvastad már? Ezek az olcsó Solana alternatívák 2024-ben magasra emelkedhetnek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!