A spot bitcoin ETF határideje mindjárt lejár, sok cég most adott be újabb papírokat

-

Az amerikai tőzsdefelügyeleti hatóság, a SEC figyelmeztette a vállalatokat, hogy ha jövő januárban döntést akarnak látni az ETF-kérvényük ügyében, akkor most péntekig kell beadniuk a hiánypótlási dokumentumokat.

A legtöbb cég pedig az utolsó pillanatra hagyta ezt, és tényleg most adták csak be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A listán megtaláljuk a Blackrock, Vaneck, Valkyrie, Bitwise, Invesco/Galaxy, Fidelity, Wisdomtree, Ark Investments, és a 21shares beadványát is, ők mind frissítették a kérvényüket, még a határidő lejárta előtt.

A sajtóinformációk alapján a SEC egyik legfőbb elvárásának az számított, hogy a cégek nevezzék meg, hogy a piacon ki fogja az ETF-ek tényleges kibocsátását és visszaváltását végezni a nevükben, és, hogy ezt legyen rögzítve a beadványokban is.

A Bloomberg elemzője, Eric Balchunas a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait erről.

„A Blackrock frissítette az ETF-kérvényét, és ebben meg is nevezte a brókereit. A Jane Street és a JPMorgan. Szóval megvan az első versenyző, amely feltűnt a pályán. A brókereket nem kötelező ebben a körben megnevezni, de a Blackrock mégis megtette. A többiek egyelőre nem mind, és ez azt is jelentheti, hogy nekik egyelőre még nincs meg a megfelelő megbízott. A Blackrock pedig valószínűleg fel akar vágni, hogy megmutassa, ő az első a rajtvonalnál, aki teljes mértékben felkészült már a futamra.”

A Valkyrie szintén két pénzintézetet, a Jane Street és a Cantor Fitzgerald vállalatot nevezte meg a SEC-hez benyújtott felülvizsgálatában, és Balchunas szerint így most már a Blackrock mellé sorakoztak fel, mint esélyes indulók.

A Bitwise nem nevezett meg brókereket, a Fidelity beadványából pedig kiderül, hogy a cég jutaléka 0,39% lenne, amely az eddigi legalacsonyabbnak számít a mezőnyben.

A Fidelity szintén a Jane Street csapatával működik majd együtt, és ugyanígy döntött a Wisdom Tree is.

„Szóval úgy néz ki, lassan felsorakozik a mezőny. Itt van az Invesco/Galaxy is, és a dokumentumokból kiderül, sokkal engedékenyebbek lesznek az első hat hónap során, és addig, amíg el nem érik az 5 milliárd dollárt a lekötött tőkével. Abrókerük a Virtu és a JPMorgan lesz.”

Balchunas elmondása alapján az ETF-et elindító cégek számára fontos, hogy egy megfelelő bróker intézze az értékpapírok tényleges kibocsátását, a SEC viszont egyrészt azt akarta, hogy ezek a brókerek legyenek megnevezve a kérvényekben, másrészt pedig azt, hogy maguk a brókerek is álljanak be az ETF mögé, mint garanciát nyújtó intézmények.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elemző szerint ez komoly fejtörést okozhatott nekik, hiszen nagyon új eszközosztályról van szó, mégis megtették.

Olvastad már? A Solana 2024-re vonatkozó reményei ezeken a jóslatokon múlnak

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!