A Solanán naponta 20 ezer új token kerül forgalomba: Meg fogja törni a SOL-t vagy sem?

-

A Solana (SOL) hálózata az elmúlt hónapokban a legtöbb más protokollt felülmúlta az aktivitás tekintetében. Az egyik oka ennek a hálózat hozzáférhetősége és az olcsó díjak.

Ezenkívül a közelmúltbeli mémcoin-őrület is hozzájárult a hálózat növekedéséhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A token létrehozás emelkedik

A két tényező együttes hatására a piaci szereplők több tokent hoznak létre a Solana hálózaton, hogy profitálhassanak a felhasználói érdeklődésből.

A friss adatok alapján naponta több mint 20.000 új token generálódik a Solana hálózaton. Noha ez egy élénk ökoszisztéma mutatója, az ilyen sok token létrehozása a hálózaton magában rejthet néhány buktatót.

Ekkora számú illikvid tokenek telepítésének egyik fő hátránya az lenne, hogy az ezeket a tokeneket birtokló címeken előfordulhatnak szőnyeghúzások.

Habár ez a viselkedés várható a mémecoin bevezetésekor, mégis hatással lehet a Solana ökoszisztémát övező általános hangulatra.

E problémák leküzdése érdekében a SolanaFM bevezette a blue checkmarkokat, amelyeket a tokenekhez adtak hozzá, hogy ellenőrizhetőek legyenek.

A Jupiter decentralizált tőzsde (DEX) szintén intézkedéseket tett, hogy segítse a felhasználókat a legitim tokenek ellenőrzésében.

A hangulat továbbra is pozitív

A Solana hálózaton a szőnyeghúzások számának emelkedése ellenére a hálózat körüli hangulat továbbra is magas maradt.

A Santiment adatainak elemzése azt mutatta, hogy a Solana körüli súlyozott hangulat jelentősen nőtt az elmúlt hetekben.

solana
Forrás: Santiment

Ez azt jelentette, hogy a Solana körüli pozitív kommentek száma meghaladta a negatív kommentek számát a cikk megírásának időpontjában.

Ezzel együtt a Solana-hálózat körüli közösségi volumen is jelentősen megnőtt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Solana körüli pozitív hangulat azonban nem tükröződött a SOL körüli legutóbbi árfolyammozgásban.

Az elmúlt 24 órában a SOL árfolyama 8,8%-kal csökkent, és a cikk írásakor 173 dolláron kereskedtek vele.

solana
Forrás: coingecko.com

Olvastad már? Pénzmosással vádolják a holland politikusok a Tornado Cash fejlesztőjét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!