Bitcoin: Várható-e idén egy „18 hónapos” feleződés utáni rally?

-

A Bitcoin (BTC) a dovish amerikai Fed kamatdöntést követően fellendült, 9,5%-os nyereséget könyvelhetett el, és március 20-án visszaszerezte a 68 000 dollárt.

Ezt azután tette, hogy több mint 14%-ot esett a 73.000 dolláros csúcsról. A fellendülés azonban nem volt fenntartható, mivel a BTC a cikkírás idejére 64.616 dollárra esett vissza.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ide-oda csapkodó árak szakértő elemzők kommentárjait is felkeltették, akik történelmi adatokra hivatkozva mérték fel a BTC feleződése utáni árfolyam-előrejelzéseket.

A Yahoo Finance-nak adott március 21-i interjújában Mark Palmer, a digitális eszközök vezető elemzője és a Benchmark ügyvezető igazgatója szerint a jelenlegi ármozgás „nem szokatlan”.

Hozzátette: „a piaci folyamat nem is olyan nagy, mint amilyen az elmúlt években volt,

„Amit két korábbi feleződésnél láttunk, amelyek 2016-ban és 2020-ban történtek, ott jelentős árfolyam-visszaesés volt az eseményt megelőzően. Ez 2016-ban közel 40%-os volt. A 2020-as évben ez 20% körül volt, ami lényegében a 2024-es ciklusban is ezt látjuk”.

Palmer a felezés eseménye körüli bizonytalanságot nevezte meg a visszalépés egyik hajtóerejének.

Megállapította, hogy a legtöbb bányász ebben az időszakban hagyja el a piacot.

A Bitcoin árának perspektívája a feleződés után

A feleződés utáni időszakra vonatkozóan Palmer megjegyezte,

„2016-ban láttuk a feleződés előtti volatilitást, majd a Bitcoin ára 17X-szeresére emelkedett. A 2020-as évben ez 6X volt”.

Mint olyan, megjegyezte, hogy a Bitcoin mindig lát egy hosszabb rallyt a felezés után, amely körülbelül „18 hónapig tart”.

A Coinbase intézményi feljegyzése nemrégiben hasonló megfigyelést osztott meg az ügyfelekkel a felezési eseménnyel kapcsolatban.

„A korábbi feleződések körüli ármozgás alátámasztja ezt a nézetet: A Bitcoin átlagosan 61%-ot nyert a korábbi feleződéseket megelőző hat hónapban, és átlagosan 348%-ot emelkedett a feleződést követő hat hónapban”.”

A Coinbase ugyanakkor megjegyezte, hogy a történelmi adatok mélyebb vizsgálata során nem minden feleződés „egyforma”.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A 2024-es felezési ciklus két szempontból is egyedülálló: az intézményi kereslet fellendülése, amelyet a spot BTC ETF-ek lendítenek fel, és a lehetséges kedvező makrotényezők, különösen, ha a Fed kamatcsökkentést kezdeményez.

Mindezek bikás katalizátorok a 2024-es ciklusban a feleződés utáni BTC-árforgatókönyvek számára.

Az azonban, hogy a jelenlegi ciklus követni fogja-e a történelmi adatokat, még nem derült ki.


Olvastad már? Kivonul Indiából az OKX tőzsde

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!