A Solana (SOL) 33 dollár felé tart, íme a „menetrendje”

-

Novemberben és decemberben a Solana nagy veszteségeket regisztrált az árfolyamgrafikonokon.

Az említett két hónap alatt 77%-os visszaesést mértek a november eleji 39 dollárról december végére 8,62 dollárra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt három hétben a Solana meglepő visszatérést hajtott végre.

Egy nemrégiben készült jelentés kiemelte, hogy a Solana 2022 negyedik negyedévében az árak mellett a fontos mérőszámok csökkenését is elszenvedte.

A 2023-as év azonban változást hozott; a napi aktív címek 47%-kal nőttek. A technikai elemzés azt mutatta, hogy további emelkedés valószínűsíthető.

solana

Forrás: ambcrypto.com

A január 5-én kezdődött, 38,79 dollárról 12,37 dollárra történő esés alapján egy sor Fibonacci-retracement szintet (sárga) rajzoltunk ki.

Az elmúlt tíz napban a 38,2%-os és az 50%-os retracement szintek jelentős támaszként, illetve ellenállási szintként működtek.

A piros doboz kiemelte a 12 órás grafikonon a január 14-én megvert medvés megbízási blokkot. Az ebből eredő emelkedés magasabbra hagyott egy hatástalanságot a grafikonokon a napi időkeretben, és fehérrel lett kiemelve.

A Solana a 24,6 dolláros szintnél szembesült egy alacsonyabb időkeretbeli elutasítással, és a 21,1 dolláros támaszszintre esett, mielőtt a piaci struktúra ismét bikára fordult.

A cikk írásának időpontjában a 24,34 dolláros támaszszint egy jó kockázat-nyereség arányú hely volt a SOL ajánlattételére.

A 61,8%-os és 78,6%-os HTF ellenállási szintek a 28,7 és 33,14 $-nál találhatóak, amelyekkel profitot lehet szerezni.

A kockázatkerülőbb kereskedők megvárhatják, hogy a Bitcoin visszalépjen a $20,6k-s terület felé és magasabbra pattanjon, mielőtt bullish setupokat keresnének az altcoinokra.

A Solana technikai indikátorai bikás erőt mutattak. Az RSI visszamászott a semleges 50 fölé, és 63-on állt, ami felfelé irányuló lendületet jelez.

Az OBV az elmúlt két napban megtorpant, de az emelkedés január folyamán jelentős keresletet mutatott a rally mögött.

Forrás: coinalyze.net

A nyitott kamatlábakkal súlyozva az előre jelzett finanszírozási ráta továbbra is pozitív tartományban mozgott.

Ez azt jelentette, hogy a hosszú pozíciók kifizették a rövid pozíciókat, ami azt jelezte, hogy a határidős piac bullish kilátásokkal rendelkezik az eszközzel kapcsolatban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Maga az Open Interest január 18-án éles csapást mért, amikor a SOL a 21,1 dolláros támaszra esett. Néhány napig lapos maradt, majd január 20-án rakétaszerűen emelkedett.

A csökkenő OI és az azóta lapos árak azt sugallták, hogy a SOL hétfőn [január 23-án] eshet, hogy a hosszú pozíciókat felrázza, mielőtt magasabbra hajtana.

Olvastad már? További pénzeszközöket foglalhatnak le az FTX alapítójától

Kiemelt kép:  Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!