Hogyan kereskedjünk a „Shooting star” gyertyaalakzattal?

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Shooting star

A japán gyertyák sok kereskedő által használt, népszerű grafikus technika, és ez alól a hullócsillag gyertya sem kivétel.

Ez a cikk részletesen foglalkozik a hullócsillag forduló mintával, és azzal, hogyan használjuk a kereskedésben.

Mi az a hullócsillag gyertya?

A hullócsillag alakzat egy olyan medvés forduló mintázat, amely csak egy gyertyából áll.

Akkor alakul ki, amikor az árfolyamot feljebb tolják, majd azonnal lejjebb taszítják, így egy hosszú kanócot hagy maga után felfelé.

A hosszú kanócnak a hullócsillag gyertya teljes hosszának legalább a felét el kell foglalnia – lásd az alábbi képet.

Ezenkívül a záróárnak a gyertya alsó szintje közelében kell lennie. Mint látható, ez egy általános medvés szerkezetet hoz létre, mivel az árak nem tudták fenntartani a magasabb kereskedést.

Hasonló struktúra figyelhető meg a fordított kalapács mintánál is, azonban a fordított kalapács bullish forduló jelre vonatkozik, szemben a medvés forduló jelekkel.

Ez a gyertya mintázat gyakran egy csökkenő trend alján, egy támaszszinten vagy egy visszahúzódáskor mutatkozik meg.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a hullócsillag-alakzat között egy, részvény vagy kriptovaluta esetében.

A különböző pénzügyi piaci típusok között nincs eltérés. A hullócsillag gyertyatartó mintázat az eszköztől függetlenül ugyanazt/azokat a jelzést kínálja.

A hullócsillag használatának előnyei a technikai elemzésben

A hullócsillag minta egyszerűsége miatt nagyszerű eszköz a kezdő technikai kereskedők számára.

Egy potenciális hullócsillag gyertya kiszúrása egyszerű, ha a kereskedők betartják a fentiekben ismertetett minta leírását.

A gyertyaminta önmagában néha hibás lesz. Ha azonban a minta egy ellenállási szint vagy trendvonal közelében jelenik meg, akkor a hullócsillag megerősítést adhat az új medvés előítélethez.

Ez azért van, mert egyetlen gyertya nem rendkívül döntő jelentőségű az általános trend vagy a piaci mozgás szempontjából.

A kockázatkezelést fontos beépíteni, amikor ezt a gyertyamintát használjuk. Ez egy “biztonsági hálót” biztosít a kereskedő számára, ha a piac negatívan mozogna.

A Shooting Star gyertyatartó minta előnyei:

  • Könnyen azonosítható
  • Megfelelően megbízható, ha minden kritérium teljesül
  • Alkalmas, de nem kizárólag kezdő kereskedők számára.

A Shooting Star gyertya minta korlátai:

  • A Shooting Star gyertya nem határozza meg megbízhatóan a rövid kereskedést.
  • Megerősítésre van szükség – további technikai/fundamentális indoklásra.

Ezzel a fordított mintával való kereskedés meglehetősen egyszerű.

Először is, a következtetés az alacsonyabb árfolyamokra utal, ezért a shortoláshoz szükséges bejegyzéseket kell keresnünk.

Mivel az árakat korábban a hullócsillag csúcsán visszautasították, a stop lossot a legutóbbi swing csúcson (piros vízszintes vonal a grafikonon) fogjuk megállapítani.

A kereskedő egyszerűen beléphet a következő gyertya nyitására, vagy, ha a kereskedő konzervatívabb, és jobb kockázat/nyereség arányt szeretne megragadni, kereskedhet a kanóc újratesztelésével (fekete szaggatott vonal).

A kanóc újbóli tesztelése általában akkor fordul elő, amikor a kanóc hosszabb a szokásosnál.

Gyakran előfordul, hogy az árak visszajönnek, és a hosszú wick egy részét felfelé visszavezetik.

Egy kereskedő, aki ezt felismeri, várhat a belépéssel a wick közepe körül, ahelyett, hogy a hullócsillag gyertya kialakulása után azonnal belépne.

Ez azt jelenti, hogy a kereskedő magasabb áron és szigorúbb stop loss-szal lép be egy rövid kereskedésbe, ami csökkenti a kockázatot. A belépési mechanizmustól függetlenül a stop loss ugyanaz marad.

Ami a nyereségcélokat (kék vonal) illeti, a DailyFX a stop loss távolság legalább kétszeresénél nagyobb nyereséget kommunikál.

Ez általában 1:2 kockázat/nyereség arányra utal, ami összhangban van a Traits of Successful Traders kutatással.

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Jelezném vagytok egy páran akik még nem csatlakoztak, viszont jó ha tudjátok a discordon is vannak plusz elemzések és infórmációk, amiről szerintem nem érdemes lemaradni.

Üdv: AndrásFONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!