További pénzeszközöket foglalhatnak le az FTX alapítójától

-

Az FTX alapítója Sam Bankman-Fried vagyonának a nagy részét már lefoglalták, de további 700 millió dollár is a hatóságokhoz kerülhet.

Ha SBF-et elítélik csalás miatt, akkor az ügyészség elmondása alapján további vagyontárgyak is lefoglalásra kerülhetnek.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezek között Damian Williams, az ügyben eljáró szövetségi ügyész szerint fiat pénzek, részvények, és kriptopénzek is szerepelnek, valamint három, SBF-hez köthető Binance felhasználói fiók, a rajtuk lévő pénzzel együtt.

A hivatalos iratokból kiderül, hogy január 4. és 19. között már az FTX és az alapító legtöbb pénzeszközét lefoglalták a hatóságok, de van még több, amely a kárenyhítési eljárás részét képezheti.

A pénzeszközök listáján található például nagyjából 525 millió dollárnyi RobinHood részvény, 94,5 millió dollár készpénz a Silvergate Bank számláin, közel 50 millió a Farmington State Bank, és 20 millió az ED&F Man Capital Markets kezelésében.

Az ügyészség elrendelte, hogy ezeket is foglalják le, hiszen nagyon nagy a valószínűsége, hogy ezeket jogtalanul szerezhették meg az elkövetők, a felhasználók pénzének segítségével.

Az FTX belső köréhez tartozó Caroline Ellison és Gary Wang együttműködik a nyomozásban a hatóságokkal, hogy le lehessen tisztázni, egészen pontosan milyen szerepük volt a tőzsde bedöntésében.

Sam Bankman-Fried viszont fel lett mentve az eddigi vádpontokban, a bíróság nem találta bűnösnek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Afrikai terjeszkedés

Január elején a Wall Street Journal közölt egy cikket arról, hogy a tőzsde még a november elején bekövetkezett csőd előtt nem sokkal aktívan reklámozta magát az afrikai országokban.

Egy akkori kampányban az USD-alapú stablecoinokat promótálták, mint jó befektetést a magas inflációval küzdő helyi pénzek helyett, valamint 8%-os kamatot fizető staking szolgáltatást ajánlottak.

Az infláció-elleni használhatóság általánosságban igaz, hiszen számos afrikai pénznem rengeteget veszített az értékéből a dollárhoz képest, viszont azok, akik pénzt tartottak az FTX-en, mindenüket elvesztették.

A korábbi jelentések alapján a platform nagyjából 500 millió dolláros havi kereskedési volument regisztrált Afrikából, és ennek a nagy része Nigériából jött.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Alig több, mint egy héttel a csőd előtt pedig a tőzsde Nyugat-Afrikában indított reklámkampányt, annak apropóján, hogy bevezették a nyugat-afrikai frank, mint fiat pénz támogatását.

Olvastad már? „A kriptók 99,99%-a átverés”

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!