A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

-

A Solana bebizonyította, hogy a nagy blokkláncok közül a leggyorsabb, egyetlen nap alatt elképesztő 91 millió tranzakciót dolgozott fel.

A CoinGecko frissítése szerint április 6-án a Solana a mémcoin-őrület idején rekordot jelentő napi átlagot ért el, 504 tranzakciót másodpercenként (TPS).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A blokklánc ezzel lenyűgözően 46-szor gyorsabb, mint az Ethereum, és több mint ötször gyorsabb, mint a Polygon, amely az Ethereum skálázási megoldásai közül a legmagasabb TPS-sel büszkélkedhet.

A Solana a maximális sebesség 1,6%-át éri el

A leggyorsabb blokkláncként elfoglalt pozíciója ellenére a Solana a 65.000 TPS elméleti maximális sebességének mindössze 1,6%-át érte el.

solana
Forrás: CoinGecko.com

A tranzakciók megugró száma a hálózat túlterheltségéhez vezetett, ami kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a Solana a közelgő fejlesztések végrehajtása után milyen gyorsan tud magasabb valós TPS-t elérni.

A jelentés által azonosított második leggyorsabb blokklánc a Sui, egy másik non-EVM (Ethereum Virtual Machine) platform.

A Sui 2023 júliusában regisztrálta a legmagasabb, 854-es valós TPS-t, amit a Sui 8192 nevű on-chain játék népszerűségének köszönhet.

A többi figyelemre méltó non–EVM blokkláncok közé tartozik a TON 175 TPS-sel és a Near Protocol 118 TPS-sel.

A skála alsó végén az Aptos 49 TPS-t regisztrált, a Starknet 12 TPS-t, a Bitcoin 11 TPS-t ért el, a Thorchain pedig 2 TPS-t jegyzett.

Ha a non-EVM blokkláncokat az EVM és EVM-kompatibilis blokkláncokkal hasonlítjuk össze, az előbbiek 284 TPS átlagos csúcs TPS-sel felülmúlták az utóbbiakat, míg a 17 legnagyobb EVM-alapú blokklánc átlagosan mindössze 74 TPS-t ért el.

Az EVM blokkláncok közül a Binance Smart Chain (BSC) tűnt ki a leggyorsabbnak, amely 2023. december 7-én elérte a 378-as valós TPS-t, a megnövekedett láncon belüli aktivitásnak köszönhetően.

A Polygon, az Ethereum piacvezető skálázási megoldása 2023. november 16-án 190 TPS-t ért el, ami 8,4-szer gyorsabbá teszi, mint magát az Ethereumot.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Layer 2 megoldások még nem haladják meg az Ethereum Layer 1 blokkláncát

A jelentés szerint az Ethereum skálázási megoldásai és a Layer 2 megoldások még nem haladják meg a többi Layer 1 blokkláncot a valós feldolgozási sebesség tekintetében.

Ennek oka lehet az Ethereum skálázási megoldásainál a láncon belüli tranzakciók alacsonyabb száma, ami lassabb megvalósított TPS-t eredményez ezeknél a blokkláncoknál.

Az Ethereum és a tíz legnagyobb skálázódási megoldás együttesen 500-as valós TPS-t ért el, amivel meghaladta a BSC-t, de még mindig elmarad a Solana és a Sui mögött.

A TPS tekintetében az Ethereum-ot túlszárnyaló további skálázási megoldások közé tartozik az Arbitrum (59 TPS), a Linea (56 TPS), a Base (37 TPS) és a Mantle (25 TPS).

solana
Forrás: CoinGecko.com

A tavalyi év során a 25 elemzett blokklánc közül 24-ben a legmagasabb valós TPS-t tapasztalták, az aktivitási szintek új csúcsokat értek el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az emelkedés a feliratok és a mémcoin-spekuláció növekedésének tudható be, amelyek a láncon belüli aktivitás növekedését táplálták.

Amint arról beszámoltunk, a kriptopénzpiacon április eleje óta több mint 1 millió új token bevezetésének lehettünk tanúi.

Az Ethereum és a Solana különösen élen járt ebben a token őrületben, az Ethereum több mint 370.000 új tokent, a Solana pedig lenyűgöző 640.000 új tokennel büszkélkedhet, amelyek többnyire mémcoinokból állnak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Itt az altcoin-szezon: Legjobb tippek a robbanásszerű növekedéshez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!