A SEC július 5-ig elhalasztja az Invesco Galaxy Ethereum ETF-ről szóló döntést!

-

Az amerikai tőzsdefelügyelet meghosszabbította az Invesco Galaxy Ethereum ETF jóváhagyásának határidejét.

A lépés jelentős érdeklődést váltott ki a befektetők és a piaci elemzők körében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felülvizsgálati időszak meghosszabbítása: A bejelentés részletei

A SEC legutóbbi, 2024. május 6-án dátumozott bírósági beadványa szerint a Bizottság bejelentette, hogy további időre van szükség az Invesco Galaxy Ethereum ETF javaslatának felülvizsgálatához, amelyet eredetileg a Cboe BZX Exchange nyújtott be.

ethereum
Forrás: sec.gov

A bejelentés 2024. július 5-ig meghosszabbította az Ethereum ETF-ekről szóló döntés meghozatalára vonatkozó felülvizsgálati időszakot.

A SEC azzal indokolja a hosszabbítást, hogy több időre van szükség az Ethereum ETF piaci jóváhagyásának következményeinek mérlegeléséhez.

A bejelentés szerint:

„A Bizottság úgy véli, hogy helyénvaló hosszabb időszakot kijelölni a javasolt szabálymódosítást jóváhagyó vagy elutasító végzés kibocsátására, hogy elegendő ideje legyen a javasolt szabálymódosítás és az abban felvetett kérdések mérlegelésére.”.

Az Ethereum ETF-ek útja 2023. október 20-án kezdődött, amikor a Cboe BZX Exchange benyújtotta az eredeti kérelmet a SEC-hez. Ezután, 2023. november 8-án a javaslatot a nyilvánosság számára észrevételezésre megnyitották.

A SEC a szokásos eljárást követve 2024 februárjában meghosszabbította a felülvizsgálati időszakot, és idén júliusig ismét meghosszabbította a döntését.

Biztos döntésre júliusban nem számíthatunk. A SEC várhatóan elutasítja, majd a Galaxy vagy a BlackRock vagy bármely más kérelmező bíróságon fellebbez a döntés ellen, amit egy hosszadalmas eljárás követ.

Összefoglalva

Bár az Invesco Galaxy Ethereum ETF felülvizsgálati időszakának a SEC általi meghosszabbítása a Bizottság vizsgálati törekvéseit jelentette volna, a valóság egészen más.

A piaci szakértők úgy vélik, hogy a Spot Ethereum ETF-ek késleltetésének valódi oka a SEC részéről Gensler kriptoval szembeni agresszív hozzáállása és az Ethereummal kapcsolatos jelenlegi folyamatban lévő vizsgálat, vagy „ETHGate„.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója és prominens Bitcoin maximalista nemrégiben tartott beszédében azt mondta, hogy a SEC valószínűleg elutasítja a Spot Ethereum ETF-eket.

2024. július 5-én mindenki arra fog figyelni, hogy ennek az ítéletnek milyen hatásai lesznek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hamarosan új tokent bocsáthat ki a Ripple

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!