A SEC az Egyesült Államokon kívülre szorítja a kriptokereskedőket?

-

Az elmúlt néhány évben sok kritika érte az Egyesült Államok SEC-jét. Ez főként annak köszönhető, ahogyan az ügynökség az ország kriptoszektorát kezeli.

Egy nemrégiben tett nyilatkozatában a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse is kritizálta a szabályozó szervet azért, ahogyan az országban az eszközök szabályozásához viszonyul.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A SEC inkább végrehajtja, mint szabályozza a dolgokat

Nyilatkozata szerint Garlinghouse megemlítette, hogy a SEC elhanyagolta a végrehajtás egészséges módját, és a hatóság negatívan agresszív módon jár el.

A vezérigazgató azt is megemlítette az interjúban, hogy ez a lépés rengeteg kripto céget szorított ki az országból, és valószínűleg még többen fognak csatlakozni az elkövetkező hónapokban.

A Ripple-főnök azt is hozzátette, hogy az Egyesült Államok talán lemarad arról, hogy a technológiai központok és startupok következő helyszíne legyen.

Garlinghouse kiemeli, hogy erre jó példa a cége és a szabályozó hatóság között zajló dulakodás.

Megjegyezte, hogy ha az ügynökség végül bírósági úton felülkerekedik a Ripple fölött, az rossz precedenst teremthet, ami azt eredményezheti, hogy a szabályozó hatóság több más kapcsolódó vállalatot is megvizsgál az országban.

Garlinghouse az országot elhagyó vállalatokkal kapcsolatos álláspontját alátámasztva elmondta, hogy az olyan országok, mint az Egyesült Királyság és Svájc az innováció terén megelőzhetik az Egyesült Államokat.

Garlinghouse fogyasztóvédelmi keretrendszert javasol

A kormány kriptoval kapcsolatos megközelítésével kapcsolatos kritikájában Garlinghouse elismerően szólt az olyan országokról, mint az Egyesült Királyság, amelyek egyértelmű tervezetet dolgoztak ki a kriptoszektor szabályozására.

Néhány évvel ezelőtt az interneten található explicit tartalmak miatt az internet betiltására szólítottak fel.

A Ripple vezérigazgatója méltatta a kormány döntését, hogy szilárdan kiállt és keretet hozott létre ebből a szempontból, és azt mondja, hogy ugyanezt megteheti a kriptóval is.

Megemlítette, hogy az internetre vonatkozó keretrendszer olyan cégeket szült, mint az Amazon az Egyesült Államokban, miközben megemlítette, hogy a kormány jelenleg elfojtja a startupok növekedését a kriptotérben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Amennyiben a kormány egy tartós keretrendszer létrehozását szeretné fontolóra venni, a fogyasztóvédelemnek kellene a szabályok és szabályozások középpontjában állnia.

Arról is említést tett, hogy úgy érzi, hogy a szabályozóval folytatott hosszú csatározás még az idei év vége előtt lezárulhat.

Az elmúlt években több vállalat is hangot adott a SEC hozzáállásának a tér szabályozásához.

Nemrégiben egy jogi szakértő azt tanácsolta a kriptotársaságoknak, hogy lépjenek fel a szabályozó hatósággal szemben.

zeta

Olvastad már? Saját kriptopénzt indít Warren Buffet egyik bankja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!