A Satoshi korabeli Bitcoin rejtély

-

Egy szunnyadó Bitcoin tárca, amely 6071 BTC-t tartalmaz, 178 millió dollár értékben, 9,3 éves szünet után hirtelen aktiválódott.

A Satoshi-korszakból származó tárca korábban, 2013-ban még csak 3,3 millió dollár értékű BTC-t tartott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tárca hirtelen aktiválása izgalomba hozta a kriptopénz közösséget, sokan találgatják a tárca tulajdonosának kilétét és az aktiválás okát.

A tárca tranzakciós előzményeiből kiderül, hogy az első tranzakció 2013. december 19-én történt, a legutóbbi pedig április 19-én.

Az összesen 6 071 BTC-ből 2 071 BTC-t mozgattak meg.

Ki Young Ju, a CryptoQuant cég mögött álló egyik kiemelkedő kriptopénz-elemző szerint az átutalást valószínűleg tőzsdén kívüli (OTC) kereskedésként hajtották végre, mivel az összegek nem landoltak egyetlen ismert tőzsdei tárcában sem.

Az árfolyamváltozásból származó hatalmas nyereség az eltelt évek alatt 173 millió dollárra rúg, ami elképesztő nyereség a titokzatos tárcabirtokos számára.

A Bitcoin jelenleg a cikk írásakor 28.900 dollár körül mozog, ami tükrözi a tárca indulása óta bekövetkezett jelentős értéknövekedést.

A piaci szereplők szorosan figyelemmel fogják kísérni a bálna címének további mozgásait és a szélesebb kriptopénzpiacra gyakorolt esetleges következményeit.

zeta

Olvastad már? Az Avalanche napi aktív címei megugrottak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet érdemes...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!