A Satoshi korabeli Bitcoin rejtély

-

Egy szunnyadó Bitcoin tárca, amely 6071 BTC-t tartalmaz, 178 millió dollár értékben, 9,3 éves szünet után hirtelen aktiválódott.

A Satoshi-korszakból származó tárca korábban, 2013-ban még csak 3,3 millió dollár értékű BTC-t tartott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tárca hirtelen aktiválása izgalomba hozta a kriptopénz közösséget, sokan találgatják a tárca tulajdonosának kilétét és az aktiválás okát.

A tárca tranzakciós előzményeiből kiderül, hogy az első tranzakció 2013. december 19-én történt, a legutóbbi pedig április 19-én.

Az összesen 6 071 BTC-ből 2 071 BTC-t mozgattak meg.

Ki Young Ju, a CryptoQuant cég mögött álló egyik kiemelkedő kriptopénz-elemző szerint az átutalást valószínűleg tőzsdén kívüli (OTC) kereskedésként hajtották végre, mivel az összegek nem landoltak egyetlen ismert tőzsdei tárcában sem.

Az árfolyamváltozásból származó hatalmas nyereség az eltelt évek alatt 173 millió dollárra rúg, ami elképesztő nyereség a titokzatos tárcabirtokos számára.

A Bitcoin jelenleg a cikk írásakor 28.900 dollár körül mozog, ami tükrözi a tárca indulása óta bekövetkezett jelentős értéknövekedést.

A piaci szereplők szorosan figyelemmel fogják kísérni a bálna címének további mozgásait és a szélesebb kriptopénzpiacra gyakorolt esetleges következményeit.

zeta

Olvastad már? Az Avalanche napi aktív címei megugrottak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!