A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

-

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának.

Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette a közelmúltban megugró kereskedési volumenével hívja fel magára a figyelmet.

Az ügy kimenetele nem csak a Ripple, hanem a kriptovilág egésze számára is kulcsfontosságú.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legutóbbi fordulatban a Ripple lépéseket tett Andrea Fox szakértő tanú nyilatkozatának megsemmisítésére, a SEC eljárási hibáira hivatkozva. A késői beadvány vitát váltott ki a jogi eljárás tisztességességéről.

A Ripple védekezése: A vállalat védelme: harc foggal és körömmel

A Ripple a SEC jogorvoslattal kapcsolatos beadványa ellenében arra kérte a bíróságot, hogy utasítsa el a SEC tiltó végzésre, kártérítésre és ítélet előtti kamatokra vonatkozó kérelmét.

A Ripple azt állítja, hogy a SEC nem tudta bizonyítani a csalást vagy a gondatlanságot, és legfeljebb 10 millió dolláros polgári jogi bírságot javasol.

Jogi szakértők mérlegelnek

A Ripple a Fox-nyilatkozat törlésére irányuló indítványa rávilágít a Ripple aggályaira a SEC bírósági eljárások betartásával és a jogi eljárás tisztességességével kapcsolatban.

Az XRP-párti ügyvédek, köztük Bill Morgan és James Murphy, támogatják a Ripple érvelését, hangsúlyozva az ügy kimenetelére gyakorolt lehetséges hatást.

Bill Morgan azt javasolja, hogy a Ripple megkaphatja Torres bíró támogatását a Govil ügy alkalmazásában, hogy elkerülje a kártérítés kifizetését.

Közben James Murphy az utolsó tájékoztatót követő 60-90 napon belüli gyorsabb megoldásra számít, míg Jeremy Hogan ügyvéd azt jósolja, hogy az ügy az esetleges fellebbezések miatt akár a jövő évre is elhúzódhat.

Szembeszállni a „zsarnokkal”?

A másik oldalon Stuart Alderoty, a Ripple vezető jogtanácsosa nyilvánosan ellenezte a SEC 2 milliárd dolláros büntetési igényét a régi intézményi értékesítések miatt.

ripple
Forrás: X

Hangsúlyozta, hogy az ügyben nem merült fel gondatlanságra vagy csalásra vonatkozó állítás vagy megállapítás, és a Ripple jelentős kérdésekben nyert.

Alderoty úgy véli, hogy a SEC kérelme a bizonyíték arra, hogy folyamatosan megfélemlíti az egész kriptoipart az USA-ban.

Mindezek ellenére, bizalmát fejezte ki, hogy a bíró tisztességesen közelíti meg a végső jogorvoslati fázist.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 5000%-os növekedés várható: A holnap legjobb kriptói nyilvánosságra kerültek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!