A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

-

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő.

Március első hetében 100 milliárd dollár fölé emelkedett azoknak a kripto-pénzeszközöknek az értéke, amelyeket a Binance kriptotőzsdéjén tartanak a felhasználók.

Ezek a számok is azt igazolják, hogy a Binance a kriptovilág megkerülhetetlen szereplőjévé vált és politikája, magatartása a jogszabályi megfelelőség terén az egész Web3 ökoszisztéma jövőjét is meghatározza.

A Binance a stabilitásban, a kiszámíthatóságban és a biztonságban érdekelt, ezért a világ számos országában működik együtt a hatóságokkal, és a kriptopiac biztonságos működését garantáló törvények megalkotását is támogatja.

Csak 2023-ban több mint 40 millió felhasználó csatlakozott a Binance platformjához, 30%-kal több, mint egy évvel ezelőtt.

A Binance Pay-t aktívan használók száma 70%-kal nőtt tavaly. Ma több mint 186 millió regisztrált felhasználója van a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének, amelyet egyre több országában jegyeznek be és szerez működési engedélyt.

Naponta átlagosan több mint 23 milliárd dollár értékben zajlik kereskedelmi tevékenység a felületen, ami messze felülmúlja a többi kriptotőzsde forgalmát.

A Binance több mint 430 kriptovalutához és 112 fiatvalutához biztosít hozzáférést a pénzügyi szabadságra vágyó és értékálló befektetéseket kereső felhasználóknak.

Ezek a számok is azt bizonyítják, hogy a Binance ma a kriptopiac meghatározó szereplője, amelynek magatartása, politikája a teljes ökoszisztémára hatással van.

A szabályozott működés és átláthatóság mellett

A Binance, a kriptoiparág vezető szereplőjeként, abban érdekelt, hogy a Web3 és blokklánc ökoszisztéma stabilan, átláthatóan és biztonságosan működjön.

Ehhez – ahogy ezt a platform vezérigazgatója, Richard Teng a közelmúltban elmondta – jól átgondolt törvényekre, megfelelő szabályozási környezet kialakítására van szükség, mert csak ez vezethet el a kriptovaluták teljes körű elfogadásához, csak így erősíthető meg a felhasználók és befektetők bizalma az iparág iránt, és így biztosítható a folyamatos innováció.

binance
forrás: Binance

Kyrylo Khomiakov, a Binance közép-kelet-európai igazgatója a kriptovalutákat érintő magyarországi kriptopiaci szabályozásról elmondta:

„A kriptovaluták ma már megkerülhetetlen eszközök a pénzügyi piacon. A nagy intézményi befektetők megjelenése a kriptopiacon és az olyan innovatív pénzügyi eszközök, mint az BTC ETF-ek lassan, de biztosan egységesítik a pénzügyi ökoszisztémát. Ennek a folyamatnak a bizonyítéka, hogy egyre több országban – így legutóbb Magyarországon is – a kriptovalutákat és kereskedésüket szabályozó törvényeket fogadnak el. A Binance üdvözli ezeket a lépéseket és örömmel működik együtt a döntéshozókkal és hatóságokkal egy még biztonságosabb, ugyanakkor az emberek számára könnyen hozzáférhető pénzügyi ökoszisztéma megteremtésében.”

A Binance messzemenően együttműködik a szabályozásért és pénzügyi visszaélések felderítéséért felelős hatóságokkal.

2023-ban 120 tréninget bonyolítottak le az Interpol munkatársainak, a hatóságokkal együttműködve pedig mintegy 55 millió dollárnyi digitális pénzeszköz eltulajdonítását akadályozták meg számlák zárolásával, kifizetések blokkolásával vagy eszközök lefoglalásával.

Mindezeken túl a Binance szigorú biztonsági szabványok meghonosításával és innovatív megoldások bevezetésével előzi meg a csalások előfordulását, amellyel – vezető iparági szereplőként – a teljes kriptoiparágat teszi még biztonságosabbá a felhasználó számára.

Az illegális tevékenységek megelőzése érdekében a Binance a pénzmosás elleni eljárásokat (AML) hajt végre, folyamatosan figyeli a szolgáltatásaihoz kapcsolódó kockázatokat, és megteszi a szükséges lépéseket azok mérséklésére.

A platform három szintű KYC protokollt vezetett be a hatékony ügyfélazonosítás érdekében.

Ahogy a hagyományos pénzügyi világ, a kriptoszféra sem mentes a pénzügyi csalásoktól, ám előbbitől eltérően itt jóval több eszköz áll rendelkezésre a csalások felderítésére, hiszen minden tranzakció pontosan nyomonkövethető.

A Chainalysis legfrissebb, 2024. évi beszámolója szerint a kriptovalutákkal lebonyolított tranzakcióknak csak elenyésző, mindössze 0,34% volt köthető illegális cselekményekhez 2023-ban, ráadásul a trend folyamatos csökken (2022-ben 0,42% volt ez az érték).

A felhasználók biztonsága mindenekelőtt

A felhasználók biztonságának növelése érdekében a Binance olyan mechanizmusokat vezetett be, mint a Margin Insurance Fund.

Ez biztonsági hálót nyújt a felhasználók számára, amikor a margin tőkéjük (a számlán tartott pénz és az eszközök megvásárlására elkülönített összeg különbözete) nulla alá süllyed, vagy olyan esetekben, amikor a tartozás visszafizetése nem lehetséges.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Binance a kriptopénztőzsdék közül elsőként, 2018-ban, a felhasználók védelme érdekében egy eszközalapot és biztonsági mechanizmust hozott létre, Secure Asset Fund for Users (SAFU) néven.

Az alap célja az, hogy megvédje a Binance felhasználóit egy rendkívüli helyzetben.

Az elmúlt években a Binance kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a SAFU alapban mindig elegendő mennyiségű pénz álljon rendelkezése, így – bár az összeg fluktuál – általában 1 milliárd dollár körül alakul.

Idén április 18-án a Binance a SAFU teljes keretét stabilcoin-ra, USDC-re konvertálta át, ami tovább növelte az alap megbízhatóságát és átláthatóságát.

A Binance proof-of-reserves (POR) rendszere 2023-ban 9-ről 31-re növelte a támogatott eszközök számát.

Ezek esetében a Binance folyamatosan legalább 1:1 arányban fedezi a felhasználói eszközöket, miközben további tartalékokat képez.

Idén március 1-jén a Binance a BTC-betétek több mint 103%-át fedezte, vagyis 3%-kal túlbiztosította a felhasználói betéteket.

A felhasználók által letétbe helyezett Ethereum eszközöket 103,5 százalékban, a Tether (USDT) eszközöket pedig 110,6 százalékban biztosította.

Felhasználói edukáció

A szigorú biztonsági intézkedések mellett a Binance nagy hangsúlyt fektet a felhasználók oktatására is.

Az edukáció iránti elkötelezettségét tükrözi, hogy a 2018-ban alapított Binance Akadémián keresztül több mint 800 cikket, átfogó szószedetet és tanfolyamokat tesz elérhetővé 30 nyelven.

Emellett 25 országban több mint 70 egyetemmel működik együtt olyan programokon keresztül, mint a Learn and Earn, a University Outreach Program, a Student Ambassador Program, amelyek révén fontos ismereteket ad át a kriptopénzekről és a Web 3.0 ökoszisztémáról.

Mindezeken túl, együttműködéseket tart fenn vezető képzési platformokkal, szakmai szervezetekkel és iparági szövetségekkel.

Binance Charity: technológiai innováció a fenntartható fejlődésért és a szegénység felszámolásáért

A nonprofit szervezetként alapított Binance Charity a nagyobb pénzügyi szabadság megteremtésén keresztül járul hozzá a fenntartható fejlődéshez világszerte.

Küldetése szerint a szervezet egy olyan jövő megteremtésén munkálkodik, amelyben a technológiai innováció a szegénység és egyenlőtlenségek felszámolását segíti, és amelyben válságok idején senki nem marad segítség nélkül.

A Binance Charity a jótékonysági tevékenység támogatására egy teljes mértékben átlátható, blokkláncra alapuló adományozási platformot hívott életre, amely révén a mai napig több mint 3 és fél millió embernek nyújtottak támogatást különböző projekteken keresztül.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A Binance-ről  

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde.

A világszerte milliók bizalmát élvező Binance platform elkötelezett a felhasználók pénzügyi szabadságának növelése mellett, a kriptotermékek és – ajánlatok széles körű portfóliójával rendelkezik, beleértve a következőket: kereskedés és pénzügyek, oktatás, adatok és kutatás, befektetés és inkubáció, decentralizációs és infrastrukturális megoldások, társadalmi edukáció.

További információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.binance.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!