A Ripple szerint nem indokolt a SEC fellebbezése az XRP ügyében

-

A Ripple Labs, az egyik vezető blokklánc vállalat, reagált az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) legújabb lépésére, amely a cég elleni jogi eljárással kapcsolatos.

Az esemény kulcsfontosságú a kriptovaluta piac szempontjából, hiszen az XRP token jogi státuszáról szóló vitát érinti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vita középpontjában az áll, hogy az XRP mennyiben minősül értékpapírnak vagy más típusú eszköznek.

A július 13-i bírósági döntés szerint az XRP token önmagában nem minősül értékpapírnak, azonban bizonyos feltételek mellett az XRP értékesítése értékpapírként számít.

Az SEC most úgynevezett interlocutory appeal-t kér, vagyis olyan fellebbezést, amelynek során egy részleges döntést támadnának meg, miközben a többi peres ügy még folyamatban van.

A Ripple Labs jogi csapata most válaszolt az SEC kérelmére. Egy augusztus 16-i levélben kifejtették, hogy nincs olyan „rendkívüli körülmény”, amely indokolná az SEC-t, hogy a részleges veszteség miatti fellebbezési kérelmet benyújtsák, amíg az ügy még folyamatban van.

Az ügyvédek úgy vélik, hogy az SEC nem felelt meg a Howey teszt elemeinek, amelyek az XRP elosztásával kapcsolatosak. Ezért a bíróságnak el kell utasítania az SEC fellebbezési kérelmét.

Az ügyvédek három fő érvet hoztak fel az SEC fellebbezése ellen. Először is, szerintük az SEC kérelme nem vet fel új jogi kérdéseket, amelyeket újra kellene vizsgálni.

Másodszor, az SEC állítása, hogy a bíróság helytelenül döntött az ügyben, nem elegendő alap arra, hogy egy közbejött fellebbezést elfogadjanak.

Harmadszor, az ügyvédek szerint az azonnali fellebbezés nem előzi meg a peres eljárás lezárását.

Stuart Alderoty, a Ripple Labs jogi vezetője, hangsúlyozta, hogy nincs olyan „rendkívüli körülmény”, amely indokolná a bíróságot a normál jogi eljárás elhagyására.

Ők úgy vélik, hogy az SEC-nek a döntés véglegessé válása után, egy végleges ítélet után kellene fellebbeznie.

Az eset továbbra is érdekes és jelentős a kriptovaluta piac számára, mivel az XRP státuszának tisztázása hatással lehet az egész ágazatra.

Olvastad már? A Bitcoin közel kéthavi mélypontra esett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!