A Bitcoin közel kéthavi mélypontra esett

-

A Bitcoin közel kéthavi mélypontra esett, mivel a kockázatkerülő magatartás a kriptopénzek piacára nehezedik.

A legnagyobb piaci értékű digitális eszköz a mai kereskedésben 3,1%-kal 28 230 dolláros mélypontra zuhant.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csökkenés augusztus 1. óta a legnagyobb volt ezen a napon belül. A BTC az elmúlt 24 órában 2,50%-ot esett, a cikk írásakor 28.399 dolláron állt.

A Glassnode szerint a Bitcoin-piac a szélsőséges közöny és kimerültség szakaszába érkezett, a volatilitási mérőszámok és számos fontos láncban lévő mutató elérte a történelmi mélypontokat.

A volatilitás azt méri, hogy egy eszköz árfolyama mennyire ingadozik az idő múlásával, és a kriptopénzek piacán alapvető kockázati mutató.

Mindezek alapján Mike McGlone, a Bloomberg vezető makro-stratégája úgy értékeli a nagy Bitcoin-árfolyampumpa lehetőségét, tekintettel arra, hogy a volatilitási mérőszámok történelmi mélyponton vannak.

McGlone egy rövid, grafikus képpel megírt posztban idézi, hogy a Bitcoin 180 napos volatilitása augusztus 16-án mintegy 46%-ra esett – minden idők legalacsonyabb szintjére.

A két eszközosztály csökkenő volatilitása mellett megjegyzi, hogy a Bitcoin az első negyedév vége óta eltérő gyengeséget mutat a részvényindexhez képest.

Ezt szem előtt tartva McGlone megjegyezte, hogy a Bitcoin volatilitása helyreállhat, ha az S&P 500 csökken. A stratéga szerint a piaci volatilitás jellemzően akkor emelkedik, amikor az S&P 500 visszavonul.

A Bitcoin aktuális trendje a digitális aranyként való elfogadása, de mivel a volatilitás nagyjából háromszorosa a fémének, a relatív kriptokockázatnak vagy volatilitásnak még van tere a csökkenéshez.

McGlone megfigyelte, hogy a Bitcoin 2018-ban az arany kockázatának mintegy 10-szeresével kereskedett, ami jól mutatja a kriptopénz évek óta tartó beérését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Háborgó, oldalazó piac áll előttünk?

A piacon jelenleg megfigyelhető alacsony volatilitás gyakran viszonylag gyenge keresletbeáramlással jár.

A Glassnode szerint a Realized Cap emelkedik, de csak nagyon enyhén, ami arra utal, hogy egy nagyon unalmas, aprózott, oldalazó piac állhat még előttünk.

Másrészt úgy tűnik, hogy a Bitcoin-befektetők meggyőződése továbbra is lenyűgözően magas, és nagyon kevesen hajlandóak felszámolni állományukat.

Ez azért van, mert a hosszú távú birtokosok által tartott kínálat tovább növekszik, elérve a 14,6 millió BTC ATH-t.

Ezzel szemben a rövid távú birtokosok kínálata többéves mélypontra, 2,56 millió BTC-re csökkent.


Olvastad már? A Bitcoin és az Ethereum blokkláncok fejlesztésének összehasonlítása

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!