A Bitcoin és az Ethereum blokkláncok fejlesztésének összehasonlítása

-

A kriptovaluták világában egyre több fejlesztő merül el a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) blokkláncok lehetőségeiben.

Az ilyen szakemberek közül ritkán találunk olyat, mint Tony Cai, aki tapasztalattal rendelkezik mindkét blokkláncon való fejlesztésében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Cai most megosztotta gondolatait a két blokklánc fejlesztési különbségeiről és erősségeiről.

A Bitcoin (BTC) vagy Ethereum (ETH): Melyik a könnyebb fejlesztőként?

A Bitcoin (BTC) fejlesztés szempontjából kiemeli a biztonság fontosságát.

A Bitcoin lánca kevésbé sebezhető a támadásokkal szemben, mivel kevesebb teret kínál a potenciális támadóknak.

Másrészről az Ethereum (ETH) okos szerződései esetében már egy két sor hibája is millió dolláros veszteséget okozhat a csapatnak és az érintetteknek.

Az Ethereum fejlesztési közege sokkal sokszínűbb és gyorsan változó. Az „új nagy dolgok” folyamatosan felbukkannak, ami adott esetben zavaró lehet a fejlesztők számára.

Emellett a tokenek létrehozásához vonzó és fenntartható tokenomika kialakítása rendkívül fontos, ami az Ethereum alkalmazások esetében kulcsfontosságú.

Cai szerint a Bitcoin közössége több összpontosított fejlesztési irányt követ, nincsenek zavaró tényezők.

Itt a fejlesztők a termék építésére és a felhasználói élmény javítására koncentrálhatnak. Ez segít a „tiszta innovációs útvonal” kialakításában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Ethereum (ETH) a fejlesztőket ünnepeli

Ugyanakkor az Ethereum (ETH) egy sokkal fejlettebb infrastruktúrával rendelkezik, ami vonzóvá teszi az új fejlesztőket.

A Lightning hálózat, a fiat pénzügyi beáramlás lehetősége és a különböző típusú hackathonok mind hozzájárulnak az új fejlesztők könnyebb bevonásához.

Mindazonáltal Cai hangsúlyozza, hogy a Bitcoin közösségnek is figyelembe kell vennie a fejlesztői véleményeket, hasonlóan ahhoz, ahogy az Ethereum közössége teszi.

Végül is, bár minden fejlesztésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, a Bitcoin fejlesztése „helyesnek” érezhető, a fejlesztői közösség ereje pedig továbbra is nő.


Olvastad már? A Paypal szünetelteti az Egyesült Királyságban a kriptovásárlásokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!