A Paypal szünetelteti az Egyesült Királyságban a kriptovásárlásokat

-

A Paypal bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a kriptovalutavásárlásokat az Egyesült Királyságban élő ügyfelei számára 2023. október 1-től, a szolgáltatás újraindítását pedig 2024 elejére tervezik.

Azonban fontos megjegyezni, hogy még ezen időszak alatt is a felhasználók megtarthatják kriptopénzeiket a Paypal rendszerében, és bármikor szabadon eladhatják digitális eszközeiket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Paypal átmenetileg leállítja az Egyesült Királyságbeli kriptovaluta vásárlásokat

Az Egyesült Királyságban élő Paypal felhasználók észre fogják venni, hogy képtelenné válnak a digitális valuták beszerzésére 2023. október 1-jét követően.

Ez az ideiglenes intézkedés, ahogy az egy levélben elhangzott az Egyesült Királyságban élő ügyfelek számára, 2024 elejéig fog tartani, a cég pedig biztosítja őket, hogy:

„Várhatóan 2024 elején újra aktiváljuk a kriptovaluta vásárlás lehetőségét.”

Ez az új fejlemény követi a Paypaltól a PYUSD nevű stabilcoin bemutatását, mely az amerikai dollár értékéhez van kötve.

Az idővonalra visszagondolva, a Paypal 2021 augusztusában vezette be kriptoszolgáltatásait az Egyesült Királyságban, melynek teljes körű elindítása szeptemberben történt.

Ettől a pillanattól kezdve a felhasználók négy különböző digitális valutában kereskedhettek.

Mi áll az ideiglenes szünet hátterében?

A Paypal az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) által életbe léptetett „új szabályokat” említi, melyek előírják, hogy a kriptopénzeket kínáló cégeknek további lépéseket kell tenniük a vásárlás előtt.

A digitális fizetési óriás részletesen kifejtette:

„Amíg dolgozunk az új szabályoknak való megfelelésen, nem lesz lehetősége kriptovaluta vásárlásra a Paypalon keresztül.”

A szabályozási keretek szigorú betartására utalva a Paypal hozzátette:

„A szabályozásra való szigorú betartás továbbra is kiemelten fontos számunkra, és a Paypal rendszeresen együttműködik a világ különböző részein működő piacokon érvényes szabályok és előírások betartásával a hatóságokkal.”

Bár az e-mail nem nevez meg konkrét újraindítási dátumot, a Paypal kifejezte sajnálatát a potenciális kellemetlenségek miatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cég megerősítette az Egyesült Királyságbeli ügyfeleinek, hogy amint a szolgáltatás újra elérhető lesz, értesíteni fogja őket, így újra belevághatnak a kriptovaluta vásárlásba.

Olvastad már? Teljesen betiltaná a szerencsejáték-hirdetéseket az ausztrál parlament

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!