A Revolut szembenéz a Bank of England esetleges banki engedélyének elutasításával

-

A Revolut, az Egyesült Királyságban működő Neobank, amely kriptokereskedelmet kínál a pénzügyi alkalmazás részeként, banki engedélyét elutasíthatja a Bank of England (BOE).

A jelentések szerint a BOE tájékoztatta a brit pénzügyminisztériumot arról a szándékáról, hogy elutasítja a Revolut kérelmét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelentés forrására vonatkozó információk egyelőre ismeretlenek.

A Revolut azonban úgy döntött, hogy nem nyilatkozik a folyamatban lévő engedélykérelmükkel kapcsolatban, amint azt a vállalat szóvivője közölte. Hasonlóképpen a BOE is elutasította, hogy kommentálja az ügyet.

A Revolut pénzügyi helyzetét idén a könyvvizsgálói, a BDO által készített értékelést követően vizsgálták meg.

A BDO aggályokat fogalmazott meg a Revolut 2021-es bevételi számaival kapcsolatban, kétségbe vonva azok pontosságát.

Nevezetesen, a BDO kijelentette, hogy nem tudja ellenőrizni az elmúlt három negyedév bevételeit.

Ezen időszak alatt a Revolut körülbelül 765 millió dollárt vett igénybe. Továbbá maga a Revolut is elismerte a téves információk lehetőségét.

Amennyiben a Bank of England (BOE) megtagadja a Revolut banki engedélyét, a Neobank továbbra is fenntartja meglévő szolgáltatásait.

Jelzálog- vagy hitelkonstrukciókat azonban nem nyújthat az Egyesült Királyságban élő ügyfeleinek. Ez a döntés korlátozná a Revolut kínálatát a pénzügyi segítségnyújtás és a hitelfelvételi lehetőségek tekintetében az országon belül.

A Revolut nyolc évvel ezelőtti indulása óta figyelemre méltó sikereket ért el az Egyesült Királyság piacán.

Nevezetesen, a Revolut bevételi statisztikái azt mutatják, hogy a kripto 2021-ben a bevételeinek jelentős részévé vált, amely a teljes bevétel közel egyharmadát teszi ki. Ez a hozzájárulása azonban az utóbbi időben némileg csökkent.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A hónap elején Mikko Salovaara pénzügyi igazgató lemondott a Revolut pénzügyi technológiai vállalatnál, személyes okokra hivatkozva.

Kilépése tovább fokozza a vállalat előtt álló egyre növekvő kihívásokat.

Salovaara 2021-ben csatlakozott a Revoluthoz, egybeesve azzal a hónappal, amikor a vállalat benyújtotta banki engedély iránti kérelmét.


Olvastad már? Növekszik a Bitcoin leterheltsége, a forgalom egy része átment a Litecoinra

Kiemelt kép: Revolut

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!