A Revolut szembenéz a Bank of England esetleges banki engedélyének elutasításával

-

A Revolut, az Egyesült Királyságban működő Neobank, amely kriptokereskedelmet kínál a pénzügyi alkalmazás részeként, banki engedélyét elutasíthatja a Bank of England (BOE).

A jelentések szerint a BOE tájékoztatta a brit pénzügyminisztériumot arról a szándékáról, hogy elutasítja a Revolut kérelmét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelentés forrására vonatkozó információk egyelőre ismeretlenek.

A Revolut azonban úgy döntött, hogy nem nyilatkozik a folyamatban lévő engedélykérelmükkel kapcsolatban, amint azt a vállalat szóvivője közölte. Hasonlóképpen a BOE is elutasította, hogy kommentálja az ügyet.

A Revolut pénzügyi helyzetét idén a könyvvizsgálói, a BDO által készített értékelést követően vizsgálták meg.

A BDO aggályokat fogalmazott meg a Revolut 2021-es bevételi számaival kapcsolatban, kétségbe vonva azok pontosságát.

Nevezetesen, a BDO kijelentette, hogy nem tudja ellenőrizni az elmúlt három negyedév bevételeit.

Ezen időszak alatt a Revolut körülbelül 765 millió dollárt vett igénybe. Továbbá maga a Revolut is elismerte a téves információk lehetőségét.

Amennyiben a Bank of England (BOE) megtagadja a Revolut banki engedélyét, a Neobank továbbra is fenntartja meglévő szolgáltatásait.

Jelzálog- vagy hitelkonstrukciókat azonban nem nyújthat az Egyesült Királyságban élő ügyfeleinek. Ez a döntés korlátozná a Revolut kínálatát a pénzügyi segítségnyújtás és a hitelfelvételi lehetőségek tekintetében az országon belül.

A Revolut nyolc évvel ezelőtti indulása óta figyelemre méltó sikereket ért el az Egyesült Királyság piacán.

Nevezetesen, a Revolut bevételi statisztikái azt mutatják, hogy a kripto 2021-ben a bevételeinek jelentős részévé vált, amely a teljes bevétel közel egyharmadát teszi ki. Ez a hozzájárulása azonban az utóbbi időben némileg csökkent.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A hónap elején Mikko Salovaara pénzügyi igazgató lemondott a Revolut pénzügyi technológiai vállalatnál, személyes okokra hivatkozva.

Kilépése tovább fokozza a vállalat előtt álló egyre növekvő kihívásokat.

Salovaara 2021-ben csatlakozott a Revoluthoz, egybeesve azzal a hónappal, amikor a vállalat benyújtotta banki engedély iránti kérelmét.


Olvastad már? Növekszik a Bitcoin leterheltsége, a forgalom egy része átment a Litecoinra

Kiemelt kép: Revolut

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!