A The Daily egy tegnapi részletében a piszkos trükköket alkalmaztak. Mindezek arról próbálták meggyőzni az olvasókat, hogy a Bitcoin egy rossz dolog.

Olvastad el:     Amerika: A kriptopénzek támogatói és ellenzői 

 

Bitcoin elköltése, bányászata vagy a kínaiak egyesült államokbeli bányászása – mind rossz dolgok az Amercian Express, (állítólag) a Fehér Ház és maroknyi más gyűlölködő szerint. Talán mondani sem kell, hogy ezzel rekordot állítottunk fel a negatív vélemények terén.

A Bitcoin-ellenes FUD-ot az American Express táplálja

Az American Express nemrég olyan Twitter-bejegyzést osztogatott, amely a Proof-of-Workre épülő kriptopénzek energiafogyasztását hangsúlyozta. A közösség nagy csodálkozással fogadta az esetet, és a „kriptoellenes propaganda” egyik mérföldköveként tartják számon.

Ahogy az egyik Reddit-felhasználó megjegyezte: „Aj, áttértünk az ‘akkor ők ölnek meg’ sz*ros marketingfázisába”.

A bányászat a Bitcoin egyik leginkább nem megértett összetevője, amelyet a különböző vállalatok és média következetesen negatív színben próbálnak feltüntetni – legyen annak oka tudatlanság vagy hátsó szándék.

Ahogy a news.Bitcoin.com nemrég megjegyezte, „a mainstream médiában és alulinformált közgazdászoktól gyakran fogsz hallani arról, hogy a bitcoin több energiát fogyaszt mint egy teljes ország. Ez a vád persze messze elmarad az igazságtól, mindenesetre, hogy eloszlassuk félelmeidet: még mindig jobb a felesleges energiát felhasználni, mint elpazarolni azt.

” Az olvasók levonhatják saját következtetéseiket arról, miért érdekelt az American Express abban, hogy a Bitcoin energiafogyasztásával dobálózzon, azt azonban bátran kijelenthetjük, hogy a környezetvédő szervezeteknek semmi okuk nincs rá.

Nem, a Fehér Házat nem érdekli a bitcoinbányászat

Mennyire foglalkozik a Fehér Ház a bitcoinbányászattal? „Nem sokat” – ez lenne a legtöbb ember válasza erre a kérdésre – legalábbis ha nem dolgoztak még a Ripple-nél. A Forbes magazin egy clickbait cikke „Kína Bitcoindominanciája aggasztja Trumpot és a Fehér Házat – a Ripple felé fordulnak” címen a kriptotér nagyjából negyedében nagy kacagást váltott ki.

Azok, akik nem igazán vannak témában, komolyan vették a cikket, volt azonban egy fontos kivétel – Nouriel Roubini.

A buzgó bitcoingyűlölő megosztotta a Forbes cikkét, kijelentve, hogy a Fehér Ház „felébredt”, és felfedezte a kínai bányász poolok kockázatait. Egyenesen „nemzetbiztonsági” kérdésnek titulálta azt, hogy kína a bitcoin bányászatának 80%-át uralja.

Ahogy korábban a news.Bitcoin.com megjegyezte, a kriptopénzek bányászásának helyszíne nincs hatással a hálózat biztonságára, nem valószínű tehát, hogy a Bitmain dominanciája valaha is Trump elnök napirendjére kerülne majd.

Ez esetben azonban még mindig ott lenne a bányászatmentes alternatívát kínáló natív Ripple kriptovaluta. Nem számít tehát, milyen kétségbeesetten próbálják egyes marketingcsapatok tönkretenni a digitális valuták hírnevét.

A posztbitcoin-maximalista ügye

Bizonyára te is hallottál már a Bitcoinmaximalizmusról. Most köszöntsd a posztbitcoin-maximalizmust, a felvilágosultság új szintjét! Ha a The Daily-nek elnézzük ezt a kis „félrelépést”, hisz alapvetően egy hírorientált napilapról van szó, a Ferdous Bhai posztbitcoin-maximalizmusról szóló értekezése mindenképp említést érdemel. A széles körökben osztott posztot október 15-én tették közzé.

Célközönsége mindazon emberek, akik szeretnék megismerni, mi az a Bitcoin, és hogyan kell használni. Példának okáért a bejegyzés tartalmazza Giacamo Zucco rosszindulatú megjegyzéseit, amely úgy titulálja magát, mint négy „igazság” a Bitconról.

A Bhai egyébként ezt írja: „Az egyik fő oka annak, hogy nincs háború a Bitcoin körül, az az altcoinok létezése. Az altcoinok biztosításként szolgálnak az állami szintű, bitcoinellenes támadások eloszlatására.

(…) Játékelméleti szemszögből, egy bitcoinellenes, állami szintű támadás hülye ötlet, mindaddig, amíg egy másik altcoin át tudja venni a Bitcoin szerepét.

(…) A Bitcoin nem a végcél; a cél egy cenzúrának ellenálló, engedélyektől és nemzetektől független pénz létrehozása, amelyet bárki önként felhasználhat, kényszerítés, erőszak vagy fenyegetés nélkül.

Ahogy a Bitcoin egyre erősebbé válik, a kormányok, a hagyományos pénzügyi szolgáltatások és a trollok támadásai is növekedni fognak. Ez egy piszkos háború.

Forrás: news.bitcoin.com

Képek: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!