A Paypal és a Western Union is kriptós védjegyeket igényelt

-

Mindkét pénzügyi szolgáltató három-három új kérvényt adott be, amelyek mindegyike a kriptopénzekhez kapcsolódik.

Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala, az USPTO október 18-án kapta meg a kérvényeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szervezet által akkreditált jogász, Mike Kondoudis a Twitteren beszélt erről a kezdeményezésről, és elmondta, a Paypal például még a saját logóját is levédette.

A szolgáltatók ezen kívül jogosultságokat szeretnének tőzsdei, kereskedési, és utalási funkciók kezelésére a blokklánc, kriptopénz, digitális eszköz, és virtuális pénz kategóriákon belül.

Az egyik beadvány kivonatából például kiderül, hogy a cég tervei szerint a védjegy vonatkozna egy letölthető szoftverre is, amely segítségével küldeni, fogadni, vásárolni, eladni, tárolni, kereskedni lehetne a különböző digitális pénzeket, virtuális pénzeket, kriptopénzeket, stablecoinokat, digitális eszközöket, tokeneket.

A Paypal jelenlegi kriptós szolgáltatása lehetővé teszi az USA lakosait, hogy négy különböző kriptopénz, BTC, ETH, LTC és BCH segítségével végezzenek tranzakciókat.

Nemrégiben nyílt lehetőség arra, hogy a kriptopénzeket a felhasználók más tárcákba, vagy akár tőzsdére küldjék.

A közelmúltban a Paypal részvényei nagyot estek, és az ügyfelek közül sokan elpártoltak tőlük, miután a közösségi médiában kiderült, hogy lopni akarnak a felhasználóiktól.

A cég az új felhasználási feltételekben kijelentette, hogy ha úgy döntenek, hogy egy felhasználó hamis információt terjeszt, akkor akár 2500 dollárt is levonhatnak a számlájáról.

A dolog visszafele sült el, és a cég úgy próbálta mentegetni magát, hogy folyamatosan azt ismételgette, hogy ez a tétel véletlenül került bele a szövegbe.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Western Union is mélyebbre merülne a kriptoiparban

Kondoudis elmondta azt is, hogy ugyanazon a napon a Western Union szintén három kérvényt adott be a hivatalnak.

Ezek a kérvények pénzügyi, banki, biztosítási területeket fednek le, de egyben virtuális pénzek tőzsdéjét, árucikk és kriptopénz-kereskedést, tokenkibocsátást, valamint sok más dolgot is tartalmaznak.

Egyre több cég van, amely különböző szabadalmak vagy védjegyek segítségével lépne be a kriptoiparba, vagy éppen a metaverzum területére.

Ebben a hónapba korábban a Formula1 adott be kérvényeket, amelyekben több kriptós illetve metaverzumos kezdeményezésre igényeltek védelmet.

A Ford a múlt hónapban 19 kérvényt nyújtott be, az Ebay pedig júniusban kettőt.

A Facebook anyacége, a Meta tavasszal 5 beadvánnyal indította el a spekulációkat, nem sokkal előtte pedig a kártyakibocsátó Mastercard adott be 15 darab kriptopénzekhez kötődő beadványt az oltalmi hivatalnak.


Olvastad már? BTC vs. ETH elemzés

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!