Akár 8 évre is börtönbe kerülhet a Bithumb volt vezérigazgatója – komoly vádakkal illetik

-

Az ítélethirdetést december 20-ra tűzték ki, és ha bűnösnek találják, a dél-koreai Bithumb kriptotőzsde volt elnöke legfeljebb nyolc évre rács mögé kerülhet.

A dél-koreai Bithumb kriptopénztőzsde volt elnöke, Lee Jung-hoon, ha bűnösnek találják egy állítólagos 70 millió dolláros csalással kapcsolatos vádak miatt, akkor akár nyolc év börtönbüntetésre is számíthat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A helyi ügyészek október 25-én kérték a szöuli kerületi bíróságtól a büntetés kiszabását, az ítélethirdetésre december 20-án kerül sor a Yonhap hírügynökség jelentése szerint.

A vádak szerint Jung-hoon 2018 októberében 100 milliárd won, azaz 70 millió dollár értékben csalt ki 100 milliárd vont Kim Byung Guntól, a BK Group nevű kozmetikai sebészeti cég elnökétől, amikor arról tárgyalt, hogy Gun megvásárolja a Bithumb tőzsdét.

Gun azt állítja, hogy 70 millió dollárt fizetett Jung-hoonnak „előlegként” a tőzsde megvásárlásához azzal a feltétellel, hogy a tőzsde a BXA nevű tokent jegyzi, amelyet a Blockchain Exchange Allicance hozott létre, és amelynek megalakításában Gun segédkezett.

A token bevezetéséből származó bevételek állítólag a felvásárlás kifizetését segítették volna, de a Bithumb soha nem vezette be a tokent a tőzsdére, és az üzlet meghiúsult.

„Az ügy struktúrája egy tipikus részvényeladási szerződés” – mondta Jung-hoon ügyvédje állítólag védekezésként, hozzátéve, hogy az ilyen szerződésekre jellemző eljárásoknak megfelelően hűségesen végrehajtották.

Jung-hoon a bíróságnak tett záróbeszédében azt mondta, „nagyon sajnálja, hogy megnehezítette az alkalmazottak dolgát és társadalmi nyomást okozott”.

A hónap elején Jung-hoon nem jelent meg október 6-án a Terra ökoszisztéma 40 milliárd dolláros pusztításával kapcsolatos parlamenti meghallgatáson, pánikbetegségre hivatkozva a távolmaradásának okaként.


Olvastad már? 100 milliárd dolláros metaverzumos költségvetést jelentett be a Meta

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!