A nyugdíjszámlák vezetése 5 billió dolláros üzlet, és egy befektetési alap már le is csapna a lehetőségre

-

A hagyományos pénzügyi óriások nyitni kezdtek a digitális eszközök iránt a közelmúltban, és a trendet olyan szereplők vezetik, mint a BlackRock.

A cég vezetői arra utalnak, hogy az állami befektetési alapok és mások is belépnek a kriptopiacra a Bitcoin ETF-ek révén, az élen az amerikai nyugdíjalapokkal, amelyek több mint 10 billió dolláros vagyonnal rendelkeznek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin lesz az új kedvenc

A Fidelity, a 4,8 billió dolláros vagyonnal rendelkező befektetési ugyanezt nyilatkozta, és nemrégiben elárulták, hogy sokkal nagyobb mértékben akarnak a Bitcoinra és más kriptovalutákra összpontosítani.

Manuel Nordeste, a Fidelity Digital Assets alelnöke rávilágított a változó pénzügyi tájra, és elárulta, hogy míg a nyugdíjalapjok csak most kezdenek ismerkedni a kriptopiaccal, a befektetési cégek, a családi vagyonkezelők, és a nagybefektetők már egy ideje élénk érdeklődést mutatnak a kriptopénzek iránt.

nyugdíj
Forrás: X

Kicsiben kezdeni

A Fidelity Digital Assets 2018-ban indult kriptoipari szolgáltatása eleinte a családi és a specializált vagyonkezelők, valamint a fedezeti alapok figyelmét keltette fel.

Idővel viszont már sikerült magára vonni a nagyobb intézményi befektetők és vállalatok figyelmét is.

Azonban annak ellenére, hogy a nagy nettó vagyonnal rendelkező befektetők 80%-a kedvezően ítéli meg a digitális eszközöket, a nyugdíjalapjok közül csak 23% osztja ezt a véleményt.

A saját felmérésük alapján pedig, míg a nagybefektetők közel fele mostanra már bemerészkedett a digitális eszközök területére, a nyugdíjalapjok közül csak 7% követte a példájukat.

Nordeste egy érdekes dinamikára hívja fel a figyelmet – a kisebb szervezetek, mint a családi irodák, gyakran nagyobb agilitást és kockázatvállalási hajlandóságot mutatnak, mint a nyugdíjalapjok, amelyek jellemzően konzervatívabb befektetési stratégiákat követnek.

Azonban a szabályozott termékek, mint a spot Bitcoin ETF-ek megjelenése fokozatosan nyitottabbá teszi a nyugdíjalapokat is a kriptovaluta-eszközök elfogadására.

Az ETF-ek ismerős termékek, így a Bitcoin ETF neve is jól cseng

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) januárban zöld utat adott a spot Bitcoin ETF-eknek, amely megnyitotta az utat az intézményi szereplők, köztük a nyugdíjalapjok számára, hogy a szabályozott csatornákon keresztül belépjenek a Bitcoin piacára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Figyelemre méltó, hogy mind a BlackRock, mind a Fidelity spot Bitcoin ETF-eket kínál, így a nyugdíjalapjok számára ismerős és könnyen elérhető belépési pontot biztosít a kriptopiacra.

A legutóbbi iparági információk szintén megerősítik, hogy a nagy nyugdíjtanácsadók elkezdenek befektetni ezekbe az ETF-ekbe, ez pedig arra utal, hogy a Bitcoin egyre nagyobb mértékben elfogadott tényező a konzervatív befektetési intézmények, például a nyugdíjalapjok körében.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!