A Morgan Creek Digital társalapítója szerint az aranyvásárlás után bitcoint is vehet a Berkshire Hathaway

-

A Morgan Creek Digital társalapítója úgy hiszi, Buffett önamágtól nem fog bitcoint vásárolni, de befektetési cége fiatalabb dolgozói másképp dönthetnek.
Jason Williams, a Morgan Creek Digital kockázati tőke társalapítója és üzlettársa azt jósolja, hogy Warren Buffett, a legendás befektető és mágnás bitcoint fog vásárolni.

Williams egy augusztus 15-ei tweetben azt írta, hogy Buffett legújabb befektetései arra utalnak, hogy végül bitcoint fog vásárolni.


Williams ezzel arra utalt, hogy Buffett cége, a Berkshire Hathaway megváltoztatta portfólióját.
Korábban mi is írtunk arról, hogy a cég eladta banki és légitársasági részvényeit és Barrick Gold-részvényeket vásárolt, amely egy kanadai bányászcég, melynek értéke együtt szokott mozogni az arany értékével.
A Berkshire Hathaway eladta Goldman Sachs-, JPMorgan Chase-, Wells Fargo- és PNC-részvényeit. A cikk szerint Buffett úgy számol, hogy a koronavírus gazdasági következményei miatt sokan csődöt jelenthetnek, amely negatívan hathat a bankokra és részvényárfolyamukra.
 
Buffett 2018-ban meglehetősen negatívan beszélt a kriptopénzekről, a bitcoinról pedig egyenesen azt mondta, hogy „patkányméreg a négyzeten”.
Williams szerint Buffett korábbi kijelentései miatt lehet, hogy személyesen nem fog bitcoint vásárolni, de a Berkshire Hathaway valószínűleg bevásárol:
„A fiatal menedzserek és elemzők szorgalmazzák az arany  és bitcoin vásárlást, Buffett pedig nem is fog tudni róla.”
Max Keiser, korai bitcoinbefektető és a Heisenberg Capital alapítója szerint Buffett aranybefektetése 50.000 dollárig növelheti a bitcoin árfolyamát.

„A globális, 100 billió dollárt érő eszközkezelői biznisz kevesebb mint 1%-át teszik ki az aranybefektetések. Buffett most az arany felé kacsingat. Számítsunk egy legalább 5%-os aranyátcsoportosításra. Ez 5.000 dolláros aranyárat jelentene. Számítsunk egy 1%-os, globális BTC-átcsoportosításra (1 billió dollár). Ez 50.000 dolláros bitcoinárat jelentene.”

Olvastad már? Az amerikai posta blokklánc-technológiát alkalmazhat Trump fenyegetései miatt

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Job career

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!