A Microsoft újabb Metaverse-lépésként megvásárolja az Activisiont

-

Az Activision Blizzard felvásárlásának bejelentése után Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója és elnöke kijelentette, hogy a játékok „kulcsszerepet fognak játszani a metaverse platformok fejlesztésében”.
A Microsoft Crop. 69 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzard Inc. játékipari óriást a játék- és metaverzum-terveinek felpörgetése érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Activision Blizzard olyan ikonikus játékfranchise-ok hosszú listájának ad otthont, mint a Call of Duty, az Overwatch, a Candy Crush, a World of Warcraft és a Tony Hawk’s Pro-Skater.
Az üzletet követően játékai bekerülnek a Microsoft Xbox Game Pass szolgáltatásába, amelynek 25 millió előfizetője van.
A Microsoft január 18-i bejelentése szerint a cég részvényenként 95,00 dollárért, 68,7 milliárd dolláros értéken vásárolja meg az Activision Blizzardot.
Az üzlet a tervek szerint a 2023-as pénzügyi évben zárul le, és a Microsoft ezzel a harmadik legnagyobb játékipari céggé válik a bevételek alapján a Riot Games-tulajdonos Tencent és a Playstation-fejlesztő Sony mögött.


A Microsoft felvázolta, hogy az akvizíció támogatni fogja szolgáltatásainak növekedését a mobil-, PC-, konzol- és felhőalapú játékokban, és azt is jelezte, hogy „építőelemeket biztosít a Metaverzum számára”. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója és elnöke elmondta:

„A játék ma a legdinamikusabb és legizgalmasabb kategória a szórakoztatásban minden platformon, és kulcsszerepet fog játszani a metaverse platformok fejlesztésében”.

Az akvizíció részeként a Microsoft kijelentette, hogy az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick az üzlet lezárásáig a vállalat élén marad, majd a gyeplőt Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója veszi át.
Spencer egy Xbox-blogbejegyzésen keresztül üdvözölte az üzletet, és hangsúlyozta, hogy a vállalat azon dolgozik, hogy a felhős játékokat minél több eszközön elérhetővé tegye.

A Teamsben is jöhetnek a metaverzum-tárgyalások

Nem említette azonban a Metaverse-t vagy az NFT-ket, azokat az ágazatokat, amelyek a játékközösség egyes részei részéről visszatetszést váltottak ki.

„Az Activision Blizzard fantasztikus franchise-ai felgyorsítják a felhőalapú játékokkal kapcsolatos terveinket is, lehetővé téve, hogy a világ több pontján, több ember vehessen részt az Xbox közösségében mobiltelefonok, táblagépek, laptopok és más eszközök segítségével” – írta Spencer.

Nadella novemberben mutatta be először a Microsoft Metaverse terveit a „Teams” szolgáltatás frissítésén és a „Dynamics 365 Connected Spaces” nevű terméken keresztül.
A Teams „Mesh” frissítése a tervek szerint még ebben az évben személyre szabott digitális avatárokat és magával ragadó tereket vezet be a Metaverse-ben való találkozásokhoz.
Nadella akkor azt is kijelentette, hogy az emberek „abszolút számíthatnak” arra, hogy a Microsoft integrálja a Metaverse funkcióit az Xbox játékkonzolokba, de konkrét terveket vagy konkrét részleteket nem árult el.
Nem világos, hogy a Microsoft Metaverse-játéka az Xbox esetében magában foglalja-e az NFT-k bevezetését, Spencer novemberben úgy nyilatkozott, hogy szerinte az NFT-kben zajló kísérletezés inkább „kizsákmányoló jellegű, mintsem a szórakoztatásról szól”.
Spencer megjegyezte, hogy ha az Xbox Store támogatná az NFT-ket, a vállalat aktívan kiszűrne minden aljas viselkedést vagy tartalmat.


A Wall Street Journal a múlt héten arról számolt be, hogy a Microsoft kiterjesztett valósággal foglalkozó csapatának 100 alkalmazottja hagyta el a vállalatot az elmúlt egy évben, hogy a metaverzum-versenytárs Meta (Facebook) munkatársaihoz csatlakozzon.

Olvatsad már? Építsd a jövő innovatív kripto startup cégét!

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: HS You

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!