A MetaMask tagadja a hackertámadás vádját

-

Taylor Monahan, a MyCrypto webes tárcaszolgáltat alapítója április 17-én egy sor tweetben osztotta meg, hogy egy ismeretlen MetaMask tárca tavaly december óta nagyjából 10 millió dollárnyi ethert és NFT-t lopott el a felhasználóktól, azt viszont nem tudni, hogy hogyan.

Monahan szerint a támadást a MetaMask egyik kódhibája tette lehetővé, A MetaMask viszont cáfolja ezeket a híreszteléseket, és elmondta, jelenleg is dolgoznak azon, hogy azonosítsák a sebezhetőség pontos forrását.

„Monahan valótlanul állítja, hogy ez a MetaMask egyik hibája. Nem a mi tárcánkon keresztül zajlanak le ezek a lopások, a támadó által kihasznált hiba nem specifikusan a MetaMaskra jellemző.”

A tárcaszolgáltató elmondta, nagyjából 5000 ETH-t loptak el, több különböző címről, 11 különböző blokklánc hálózatán.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ebből is leszűrhető, hogy egyáltalán nem MetaMask hibáról van szó, a vállalat szerint így nem igaz, hogy őmiattuk sikerült volna ellopni a tokeneket.

A Wallet Guard alapítója, Ohm Shah úgy fogalmazott, hogy az ő információik alapján az ügy felgöngyölítésében a MetaMask csapata is részt vesz, de egyelőre nincs válasz arra, hogy mi is történt pontosan, és, hogy hogyan történt.

„Jelenleg is rengeteg biztonsági szakértő dolgozik ezen az ügyön, köztük rengeteg független. Az első elképzelések szerint az a legvalószínűbb, hogy a privát kulcsok vagy a seed-szavak szivároghattak ki valahogyan. A MetaMask a Twitteren szintén megerősítette a felhasználóik számára, hogy a biztonsági csapatuk dolgozik az ügyön, és a web3-as szektor számos más résztvevőjével működnek együtt.

Monahan a saját tweetjeiben úgy fogalmazott, hogy valójában senki sem tudja, hogyan törtét a lopás, sőt, azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán megtörtént, de nagy esély van rá, hogy régi adatok segítségével lehetett olyan információkhoz hozzájutni, amelyből aztán ki lehetett nyerni a tárcákhoz tartozó hozzáférést.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Először ráadásul arra gyanakodtak, hogy a támadók a régebbi MetaMask felhasználókat vették célba, vagy éppen a MetaMask alkalmazottait. Egy későbbi tweetben aztán már pontosított, változtatva az álláspontján.

„A jelek szerint ez a támadás nem korlátozódik kizárólag a MetaMaskra, más tárcát használók is érintettek, még olyanok is, akik hardvertárcán hozták létre az Ethereum-címeiket.”

zeta

Olvastad már? Saját digitális valutát bocsátana ki az izraeli központi bank

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!