Amerika egyik legismertebb profi baseball csapata, a Los Angeles Dodgers, sajtóközleményben jelentette be, hogy a hónap végén kriptoalapú tokeneket (zsetonokat) bocsátanak majd ki, amelyek egyes játékosokhoz köthetőek.

A nyilatkozatban azt ígérik, hogy a szurkolók által gyűjthető, egy-egy játékost képviselő zsetonok ethereumra lesznek alakíthatóak a szeptember 21-i San Diego Padres elleni mérkőzés során.

Így a szurkolók az úgynevezett „Digital Bobblehead Night” során letölthetnek majd egyes tokeneket, olyan nem mindennapi játékosok zsetonjaival együtt, mint Clayton Kershaw. Justin Turner, és Kenley Jansen.

A mérkőzésre jegyet váltó első 40000 szurkoló kap majd egy kártyát, egy egyedi feloldókóddal, amelynek feloldásával a nyeremény összege ethereum pénztárcába utalható. A kripto alapú zsetonok kiosztása véletlenszerű, nagyjából egyenlő arányú lesz a különböző játékosokat képviselő tokenekével.

„Az első gyűjthető kripto-alapú zseton kibocsátásával, és rajongótáborunk segítségével szeretnénk felfedezni ezt az érdekes új piaci lehetőséget, és új kort nyitni a digitális gyűjtéssel és kedvezményekkel a középpontban.” – nyilatkozta Lon Rosen, a Dodgers alelnöke.

Nyár elején a Sacramento Kings kosárlabdacsapat a MiningStoreal együttműködve telepített ethereum bányászatra alkalmas hardvereket egy fedett arénájukba, majd a bányászatból befolyt összeget egy ösztöndíjprogramnak ajánlották fel.

Június elején pedig a Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta kereskedési platformja hozta nyilvánosságra a blokklánc alapú e-sport, és sport fogadó platformját, a chiliZ-t amellyel szeretnék a modern, és hagyományos sportágazatok fejlődését és fennmaradását biztosítani egy „rajongóközpontú token ökoszisztémával”.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂